Valde du fel utbildning eller gjorde bort dig på jobbet? Lugn, det går att komma vidare ändå

Anna Åslund. Foto: Dzenita Mesic och Acast

Anna Åslund och hennes kollegor på Metrojobb tröttnade på de osannolika framgångssagorna och bestämde sig för att starta – Misslyckandepodden. Nu går de in på sin andra säsong och kändisarna står i kö för att berätta om när allt gick åt skogen. Den 11 oktober gästade Anna Legally Lady’s Karriärfrukost och bjöd på ett ordentligt peptalk och mycket skratt.

Medan föga troliga framgångssagor pumpas ut i sociala medier och i tidningar har många människor ångest över sina egna misslyckanden och oroar sig över att karriären kanske är slut.
Inte minst jurister där korrekthet och stringens har avsevärt mycket högre prioritet än att man är en trevlig prick med kreativa idéer. Det finns inte mycket utrymme för att ”göra fel” inom juristvärlden, eller att prova alternativa karriärer för den delen – om man vill vara kvar i gamet.

– Vi ville göra något som stack ut, som inte redan fanns. Vi har ju redan lyssnat på de här framgångssagorna så många gånger om personer som är så lyckade, har mycket pengar och som jobberbjudandena haglar över, säger Anna Åslund.

– Vi ville visa baksidan av en lyckad karriär. Det är möjligt att gå igenom svåra saker men komma ut på andra sidan och göra något bra av det ändå.

Nu är Misslyckandepodden inne på sin andra säsong och har inga problem att få kändisarna att berätta om sina värsta stunder.

– Det är en rolig vinkel på temat karriär och vi är så glada för att våra gäster vill öppna upp sig och dela med sig av sina misslyckanden. Men vi har också haft många lyssnare som hört av sig och berättat att de gillar perspektivet.

Anna bjöd på både allvar och humor och spelade upp några exempel från podden.

– Vi är experter på att älta de val vi gjort eller saker vi sagt och sedan oroa oss för att det kommer förstöra vår karriär. Vi vill göra det mer okej att prata öppet om det som inte gått som vi tänkt oss.