Karriärfrukost i Stockholm den 4 juni: Den nya vetenskapen om hur du kan äta dig hjärnstark

När:
2019-06-04 kl. 08:00 – 09:30
2019-06-04T08:00:00+02:00
2019-06-04T09:30:00+02:00
Var:
Restaurang Grodan, Grev Turegatan 16, Stockholm
Kontakt:
Kristin Håkansson
0735-18 61 14

Kan man äta sig till en starkare hjärna?

Många av oss lägger ner såväl tid och energi som pengar på mediciner, självhjälpsböcker och psykologer i syfte att bli smartare, starkare och friskare. Inte sällan drivs vi av en konstant strävan efter att utvecklas och kunna prestera bättre både på jobbet och privat. Men hur många vet att det finns ett starkt samband mellan hur hjärnan mår och tarmhälsan? Har du någonsin fokuserat på att ta hand om dina tarmbakterier i syfte må bättre och bli en vassare jurist? Revolutionerande forskning visar att våra tarmbakterier inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll för risken att drabbas av stress, ångest, depression, Alzheimer, Autism, ADHD med mera. Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande- och den 4 juni får du som medlem i Legally Lady en unik chans att lära dig mer om densamma. Legally Lady Stockholm gästas av Dr Soki Choi- författaren bakom den bästsäljande boken ”Kimchi och kombucha: Den nya vetenskapen om hur du tarmbakterierna stärker din hjärna”.

Soki Choi har en imponerande meritlista. Utöver författare kan hon titulera sig doktor och civilekonom. Hon har gästforskat vid Harvard, har en doktorsexamen från Karolinska Institutet och en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Vidare har hon lett och utvecklat både företag och organisationer som VD och styrelseledamot, vunnit pris för bästa avhandling i Europa och startat ett av världens första app-bolag. Hon har dessutom föreläst världen över om framtidens hälsa och sjukvård och medverkat i världssuccén TED x Talk.

När Soki gästar Legally Lady berättar hon om de senaste genombrotten i forskningen rörande den så kallade microbiota-gut-brain axeln och hur den verkar kunna påverka din hjärna och psykiska hälsa. Soki ger också tips på hur du kan äta dig smartare och friskare, och förklarar hur du kan använda mat för att stärka ditt immunförsvar och din hjärnhälsa.

 

 

 

[Anmälan] Karriärfrukost Stockholm 4 juni

Säsongsavslutning

Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att delta vid våra event. För det fall du som erhåller en plats skulle få förhinder att närvara ber vi dig därför att avboka din plats senast fredagen den 31 maj kl. 12:00 via info@legallylady.se. Vänligen observera att vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning senare än fredagen den 31 maj kl. 12:00.