Karriärfrukost i Stockholm den 2 april: Medling och alternativ tvistlösning

När:
2019-04-02 kl. 08:00 – 09:30
2019-04-02T08:00:00+02:00
2019-04-02T09:30:00+02:00
Var:
Restaurang Grodan, Grev Turegatan 16, Stockholm
Kontakt:
Kristin Håkansson
0735-18 61 14

Är medling och alternativ tvistlösning smartare tvistlösning?

Det kan det vara. Ibland är det varken kostnadseffektivt, rimligt eller nödvändigt att investera den mängd tid och pengar som krävs för att få en tvist prövad i domstol eller skiljeförfarande. Som ombud till en tvistande part är det också viktigt att nyansera frågan om vad som är viktigast för parten – kanske är det bättre att hitta en lösning som är snabb och innebär 80 procent rätt, än att processa i åratal för att uppnå 90 procent rätt?

Den 2 april gästas Legally Lady Stockholm av Fanny Gleiss Wilborg och Emilia Lundberg. Under en frukost delar de med sig av sin unika kunskap och erfarenhet rörande tvistlösning. De diskuterar medling som tvistlösningsmetod, strategier för ombud som arbetar med tvister, förlikningslösningars hållbarhet och lyfter andra frågor av betydelse för jurister som är intresserade av att arbeta med tvistlösning i framtiden- bortom år 2020.

  • Vilka alternativa tvistlösningsmetoder finns?
  • Vad bör man som ombud till en tvistande part tänka på?
  • Varför är medling ett bra alternativ till annan typ av tvistlösning?
  • Finns det någon typ av tvist som inte är lämplig för medling?
  • Vilka är det främsta utmaningarna som kan uppstå i en medlingssituation?
  • När behövs en särskild medlingsklausul i avtalet?
  • Är förlikningslösningar alltid hållbara?
  • Om medling och alternativ tvistlösning är bra, varför används de inte i större utsträckning? Varför går utvecklingen långsamt?

Fanny Gleiss Wilborg och Emilia Lundberg är advokater som blev domare som blev advokater igen. Efter ett antal år som domare lämnade de domstolen för att kunna arbeta med kommersiell tvistlösning på nya sätt. 2017 startade de tillsammans en arbitration boutique; en nischbyrå inriktad på skiljedomaruppdrag, medling och utbildning. Deras metod är att förena erfarenheten från förlikningsarbete och dömande i domstol med ett marknadsmässigt tänk. Fanny Gleiss Wilborg och Emilia Lundberg är regelbundet anlitade som skiljedomare, medlare och experter i svenska och internationella skiljemål inom ett stort antal rättsområden.

 

 

[Anmälan] Karriärfrukost Stockholm 2 april

Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att delta vid våra event. För det fall du som erhåller en plats skulle få förhinder att närvara ber vi dig därför att avboka din plats senast fredagen den 29 mars kl. 12:00 via info@legallylady.se. Vänligen observera att vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning senare än fredagen den 29 mars kl. 12:00.