Våra ambassadörer

Här möter du Legally Lady’s ambassadörer – kvinnliga jurister som är engagerade nyckelpersoner som delar Legally Lady’s värderingar om att stötta kvinnliga jurister i en konservativ bransch. Våra ambassadörer öppnar sina nätverk och kopplar ihop Legally Lady med fler kvinnliga jurister så att vi tillsammans kan skapa nya vägar till arbete och karriär.

 

Alexandra Brunosson är biträdande jurist på Advokaterna Justitia i Göteborg och arbetar främst med brottmål och familjemål.

”Jag är mycket glad över att Legally Lady har kommit till Göteborg och tycker att Legally Ladys nätverksträffar är ett utmärkt sätt att kombinera nytta med nöje. Utöver att man får lyssna på intressanta, inspirerande och innehållsrika föreläsningar som hjälper en att utvecklas karriärmässigt ger träffarna möjlighet till att lära känna och utbyta erfarenheter med andra kvinnliga jurister. ”

 

Susanne Falk är advokat och delägare på Landahl Advokatbyrå i Stockholm och är specialiserad på fastighetsrelaterad affärsjuridik, föreningsrätt och bostadsrätt.

”Jag ser medlemskapet i Legally Lady som en självklarhet för kvinnliga jurister. Nätverket bjuder in till intressanta träffar med inspirerande och aktuella föreläsningar samt möjlighet att utöka sitt affärsnätverk och utbyta erfarenheter. Jag arbetar på en fastighetsrättslig byrå, och själv främst med bostadsrätt och transaktionsrelaterad juridik varför jag värdesätter att träffa jurister verksamma inom andra områden.”

 

Christel Hackman är advokat och delägare på Landahl Advokatbyrå AB i Stockholm och arbetar främst med bostadshyresrätt, kommersiell hyresrätt och bostadsrätt.

”Jag tycker Legally Lady är ett mycket bra nätverk och har gått på många av träffarna sedan start. Det som gör Legally Lady så intressant är att föreläsningarna erbjuder ämnen både inom juridik men även inom hälsa, mode m m. Eftersom det alltid ges möjlighet till att mingla före och efter föreläsningarna är föreläsningarna även ett utmärkt sätt att nätverka och träffa nya människor ifrån olika yrkesgrupper och områden.”

 

Karolina Jönsson är biträdande jurist på Setterwalls Advokatbyrå i Stockholmoch biträder utländska och svenska företag med rådgivning främst inom aktiemarknad, bolagsrätt, företagsförvärv och riskkapital. Karolina är också aktiv i Setterwalls French Desk-grupp och biträder bolag med fransk anknytning med diverse juridikfrågor.

”Legally Lady är ett självklart forum för mig där jag utvecklas både karriärmässigt och på ett personligt plan och får möjlighet att träffa drivna och högpresterande kollegor. Jag älskar Legally Ladys evenemangs positiva energi och jag känner mig alltid inspirerad efter att ha varit på en träff.”

 

Jenny Lindén är biträdande jurist på Advokatfirman Delphi i Stockholm. Hon arbetar i gruppen Transactions, mest med ärenden som rör capital markets och bolagsrätt men även till viss del med kommersiella avtal.

”Legally Lady ger mig möjligheten att under event med diverse inspirerande föreläsare utöka mitt nätverk genom att träffa jurister från olika segment inom juridikens värld.”

 

Petra Norberg är biträdande jurist på Holmgren Hansson Advokatbyrå i Stockholm, och inriktad på mark- och miljörätt, plan- och byggfrågor och fastighetsrätt.

”Jag är också intresserad av arkitektur och design vilket faktiskt går att kombinera i det här arbetet, vilket är jättekul.”

”När jag började på holmgrenhansson gick jag med en av mina kollegor på ett kvällsseminarium med Legally Lady. Det var en inspirerande föreläsning och kul att få träffa andra kvinnor i branschen. Dessutom tycker jag att Legally Lady står för viktiga frågor om jämställdhet i vår konservativa bransch vilket jag helt ställer mig bakom. Därför valde jag att gå med i Legally Ladys nätverk.”

 

Therese Virgin är biträdande jurist på Advokatfirman Delphi i Stockholm där hon arbetar i gruppen Transactions med främst bolagsrätt, företagsöverlåtelser och private equity.

”Genom Legally Lady får jag möjlighet att träffa engagerade jurister och knyta nya kontakter under trevliga och inspirerande former.”