Karriärfrukost 13 febr: De visar vägen för integration i juristbranschen

Sanna Wolk, juridikprofessor, Azra Osmancevic, bolagsjurist, och Viveca Fallenius, Synch Advokat

Juristbranschen behöver engagera sig mer för att ge människor från andra länder verktygen för att komma in i samhället och arbetslivet. Det säger juridikprofessorn Sanna Wolk. Tillsammans med juristerna Viveca Fallenius och Azra Osmancevic kommer hon till Legally Lady’s karriärfrukost tisdag den 13 februari och berättar om arbetet med integrationsfrågor och om varför det är särskilt viktigt att vi jurister engagerar oss.

Sanna Wolk är en av grundarna till ”NU”: Nolla utanförskapet som tillsammans med advokatbyrån Synch arbetar för att få juristbranschen att engagera sig mer i integrationsfrågor. Hon är själv andra generationens invandrare och vet hur svårt det kan vara att hitta fotfästet i nytt land.
”NU” kommer framför allt att försöka etablera så kallade ”integrationshus”, eller ”NU-hus” som ska erbjuda en fysisk plats där besökarna kan få stöd, nätverka och möta förebilder.
När det gäller integration är advokatbyrån Synch lite av en pionjär och har sedan starten arbetat mot fördomar och diskriminering. Byrån har tagit emot praktikanter från både Armenien och Ukraina. Tanken är att lära ut hur svenska arbetsplatser fungerar och att det ska hjälpa praktikanterna vidare till riktiga jobb.
Viveca Fallenius är själv även engagerad i ”Welcome Law & Finance” som kopplar ihop jurister och ekonomer från andra länder med svenskar som kan ge stöd och kontakter.
Bolagsjuristen Azra Osmancevic åkte till ön Lesbos mitt under brinnande flyktingkris och räddade bokstavligen människor från att drunkna. Men man behöver inte åka ända till Medelhavet utan kan även hjälpa på hemmaplan som att vara volontär, bli fadder eller bjuda nyanlända på middag.

Anmäl dig till Karriärfrukosten här. Vi bjuder på lyxfrukost på Grodan >>