Många konkreta råd när retorikexperten gästade Karriärfrukosten

Trovärdig blir du när du är dig själv, kan det du pratar om och har ett engagemang för det. Det var Barbro Fällmans främsta råd när hon gästade Legally Lady´s Karriärfrukost i veckan.

Det var nästan fullsatt när retoriktränaren Barbro Fällman delade med sig av sina bästa råd för att göra ett så bra framträdande som möjligt.

Frågorna handlade om allt från att hantera en nervös och darrig röst till att manövrera kostymklädda män som inte lyssnar. Barbro gjorde listor på vad man kan tänka på och gav konkreta tips på hur man kan formulera sig och i vilken ordning man kan ta saker.

Vi konstaterade gemensamt att jurister oftast är pålästa, kunniga och välklädda. Men att de brister i engagemang eftersom känslor är något man av tradition inte ska visa.

Men enligt Barbro behövs både sakargument och känsloargument för att övertyga. Dock ska sakargumenten komma först och ska man använda känslor ska de komma sist.

Barbro framhöll också vikten av träna särskilt mycket på känsloargument för att man ska kunna vara saklig i sitt kroppsspråk och inte komma i affekt själv.

Vi fick också en värdefull checklista på hur man säljer in en idé. Hur man gör en bra pitch helt enkelt i sammanhang där det kanske är svårt att få motparten att lyssna.