Events

 

Välkommen på Nätverkslunch Stockholm!

Parera obehag – rustad mot härskartekniker

Den 4 november kommer Marianne Scheja och talar om hur vi kan ta plats, skaka av oss och kryssa igenom härskartekniker. Under denna föreläsning kommer Marianne ge oss direkt användbara verktyg samt nya möjligheter att se på situationer som kan verka låsta och omöjliga att ändra.

Behandla andra som de vill bli behandlade. Inte bara som du själv vill.

Marianne Scheja har kombinerat ett mångsidigt konstnärligt och vårdande arbete genom åren. Hon är legitimerad sjuksköterska, vidareutbildad i psykoterapi/KBT, skådespelare, regissör, manusförfattare och TV-producent. Hon är en flitigt anlitad föreläsare med unik kunskap om olika neuropsykiatriska funktioner och behov.

”Marianne talar allvar på ett tänkvärt, gripande och väldigt roligt sätt. Kanon helt enkelt” Åhörare, våren 2019.

”Marianne talar allvar på ett tänkvärt, gripande och väldigt roligt sätt.” Kursdeltagare, 2019.

Anmäl dig här!


Välkomna till Karriärslunch Malmö 11 november!

Hur går man tillväga för att lyckas sälja in sig själv och sina tjänster som jurist?

Legally Lady gästas av Yvonne Sjöblom, konsult inom säljutveckling på Mind & Space. Yvonne hjälper företag att bli framgångsrika i sin försäljning genom att lösa utmaningar kopplat till säljutveckling och tillväxt.

Juristens roll som säljare

Hur bygger man förtroende hos kunden och vilka är framgångsfaktorerna som gör att man får uppdraget. Under denna karriärsfrukost kommer Yvonne ge tips och råd om hur du praktiskt går tillväga så att du kan känna dig tryggare och säkrare i din säljroll.

Anmäl dig här!

 

Yvonne kommer även hålla i nätverkslunch i Göteborg! Anmäl dig redan nu nedan:

Göteborg 5 december. Anmäl dig här!


Välkommen till Inspirationskväll Göteborg 13 november!

Få ord väcker så många känslor som ’pengar’, ändå pratar vi sällan om just pengar.

Den 13 november gästas Legally Lady av Hanna Raftell, head of digital wealth management på Opti. Hanna har jobbat internationellt i bank & finans i över 20 år. Hon jobbar på daglig basis med digitalisering av finansiella tjänster och ser ett tydligt behov hos kunderna att få hjälp med att sätta sina investeringsmål och att hitta rätt i djungeln av finansiell rådgivning. 1 760 miljarder kronor sitter på våra sparkonton, inte sällan till en negativ ränta, och ofta med motiveringen att det är en ’säker’ placering. Hur ska man tänka kring risk och avkastning? Ska man placera själv eller låta banken, alternativt annan finansiell aktör, hjälpa? Vad ska rådgivning rimligen kosta? Vad för avkastning kan man förvänta sig? Hanna besöker oss och talar pengar samt svarar på alla våra frågor.

Vi bjuder på tilltugg och dryck! Varmt välkomna!

Anmäl dig här!

 

Hanna Raftell håller även en karriärsfrukost i Stockholm den 17 december. För att anmäla dig redan nu klicka här!


Välkommen till Inspirationskväll i Göteborg den 26 november!

Den 26 november gästar Michaela Berglund Legally Lady Göteborg och pratar ägande i bolag, entreprenörskap och investeringar. Hon ger en crash course i finansiella investeringar och hur man kan tänka när man vill börja investera. Under nätverksträffen leder Michaela också en workshop genom vilken du som deltagare får skapa en fiktiv portfölj av bolag/branscher, efterföljt av en öppen diskussion.

Vi behöver äga mer

Män äger idag dubbel så mycket som kvinnor i Sverige och med ägande kommer makt. Statistiken visar vidare att kvinnor och män får lika lön för arbete, fram tills de får barn. Därefter stannar löneutvecklingen för kvinnor upp. Två av tre bolag som startas i Sverige idag grundas av män. Kvinnor startar i högre utsträckning enskilda firmor, medan män i högre utsträckning startar aktiebolag. Inom delar av juristbranschen är snedfördelningen också uppenbar – bland delägarposterna på advokatbyråer är männen i skrämmande stor majoritet.

Michaela Berglund driver investerarnätverket Feminvest. Feminvest är Sveriges största investerarnätverk för kvinnor och har som syfte att främja kvinnors ägande och inflytande på aktiemarknaden. I förlängningen leder fler aktiva kvinnliga aktieägare till ökat inflytande för kvinnor i bolag och i samhället, och till en mer jämställd aktiemarknad. Andra vinster är en mer diversifierad ägarstruktur för bolag och en starkare privatekonomi för kvinnor. Feminvest har som ambition att inspirera och utbilda kvinnor att våga äga mer, både som investerare och som entreprenörer.

 

Välkommen att inspireras till att äga mer den 26 november! Vi bjuder på dryck och tilltugg.

Anmäl dig här!


Välkommen till karriärsfrukost den 10 december!

Vi gästas av retorikexperten Jenny Jernberg.

Intryck som gör avtryck!

Har du tänkt på att ditt kroppsspråk kan påverka intrycket av dig? Eller att din andning påverkar hur trovärdig du verkar?

Mycket i vår kommunikation är vi omedvetna om, ändå påverkar det intrycket av oss. Genom att bli medveten om hur du kan arbeta med bland annat din röst och kropp kan du påverka vilket intryck du ger.  Under föreläsningen kommer Jenny bland annat att gå igenom hur du kan tänka kring röst, kropp, kläder, manus, blick, ord och språk. Sammanfattningsvis några av de viktiga komponenterna som gör att du kommer kunna att ge ett proffsigt intryck som gör avtryck!

Vi bjuder på frukost. Varmt välkomna!

Anmäl dig här!


Tidigare events


Inspirationskväll i Stockholm den 26 september!

Vi gästas av Rosie Kropp – förändringsledare, varumärkesexpert och ledarskapscoach på Lavandel – ett boutique konsultföretag.

Hur kan du öka ditt välbefinnande och din prestation?

Rosie har många års internationell erfarenhet inom strategisk varumärkes- och affärsutveckling från ledande befattningar på både nationella och globala företag samt konsultbyråer. Hon har stor kunskap i hur man skapar framgångsrika varumärken, leder komplexa förändringsprojekt och mångkulturella team över hela världen. Rosie brinner för att hjälpa varumärken, människor och organisationer att blomstra genom att utveckla sin fulla potential.

När Rosie gästar Legally Lady kommer hon dela med sig av egna erfarenheter samt insikter i NLP, neurovetenskap och emotionell intelligens kring hur du kan:

  • öka ditt välmående och din prestation genom att styra dina inre krafter
  • nå större framgång genom att utveckla din emotionella intelligens/EQ
  • bli en mer närvarande och empatisk ledare

Inspirationskväll i Göteborg den 17 september!

Höga prestationer kräver starka psykiska muskler och mental balans

Mental styrka och balans är själva grunden för vårt välbefinnande, vår psykiska hälsa och vår förmåga att hantera stress, press och krav – både på och utanför arbetet. En arbetsgrupp i mental balans är vidare en förutsättning för en frisk arbetsplats, och avgörande för att kunna upprätthålla lönsamma organisationer.

Den 17 september gästas Legally Lady Göteborg av Maria Johansson, hälsoutvecklare på Promas. Maria ger en inblick i hur våra hjärnor fungerar och vad vi kan göra för att öka vår mentala kapacitet. Under föreläsningen lyfts bland annat frågor kring; Vad är mental balans för mig? Vad påverkar min mentala balans? Vilka dagliga rutiner behöver jag skapa för att oftare vara i mental balans? Reflektionen kopplas sedan till den senaste forskningen rörande återhämtning, stresshantering och mental träning där Maria delar med sig av verktyg och tips på hur man kan utveckla sin mentala styrka och balans.


Karriärsfrukost i 10 september med Anna Svahn

Den 10 september gästas Legally Lady Stockholm av supertalangen, entreprenören, poddaren, VD:n, investeringsexperten och författaren bakom boken ”Nätverka: så blir du den som andra vill omge sig med” – Anna Svahn.
 
Anna ligger bakom nätverket ”Economista”, har jobbat med Feminvest och driver sedan nästan ett år tillbaka sitt eget investmentbolag Cyg Cap. När Anna gästar Legally Lady pratar hon om varför relationskapital är viktigare än pengar om man vill bygga företag, hur andras perspektiv kan göra oss till bättre beslutsfattare och hur man i praktiken gör för att lyckas bygga ett bra nätverk. Dessutom delar hon med sig av sin egen resa och hur hon tog sig från hästgården utanför Skövde till där hon är idag.
 

Inspirationskväll i Stockholm den 21 maj: Få mer gjort utan att jobba mer 

Under Legally Ladys inspirationskväll i Stockholm den 21 maj är ämnet i fokus effektivitet. Vi gästas av effektivitetskonsulten Sara Olén som med humor och värme delar med sig av erfarenheter, kunskap och verktyg för en mer strukturerad och energifylld vardag. Lär dig att göra en tidsanalys, hur du får loss viktig tid och undvik stress genom att planera smart och få strategier, knep och genvägar som ger kontroll över din tid, flyt i arbetet och bästa möjliga förutsättningar att ta rätt beslut under press.


Nätverkslunch i Göteborg den 28 maj: Hur gör man ett professionellt intryck som gör avtryck?

Språket, och orden, sägs vara juristens viktigaste verktyg. Hur orden levereras är dock, om inte än viktigare, minst lika viktigt. Mycket av vår kommunikation sker omedvetet, men påverkar i allra högsta grad vilka intryck vi förmedlar till vår omgivning.

Under Legally Ladys nätverkslunch den 28 maj är ämnet i fokus retorik. Vi gästas av retorikexperten Jenny Jernberg, som delar med sig sina bästa tips och verktyg för att utvecklas som talare, och ger dig färdigheterna som garanterar en bra presentation, föredragning eller pitch. Under föreläsningen går Jenny igenom några av de viktiga komponenterna som gör att du kommer att ge ett proffsigt intryck som gör avtryck.


Karriärfrukost i Stockholm den 4 juni: Den nya vetenskapen om hur du kan äta dig hjärnstark

Kan man äta sig till en starkare hjärna? Den 4 juni gästar Dr. Soki Choi Legally Lady Stockholm. Under en frukost berättar hon mer om de senaste genombrotten i forskningen rörande den så kallade microbiota-gut-brain axeln- och hur den verkar kunna påverka din hjärna och psykiska hälsa. Soki ger också tips på hur du kan äta dig smartare och friskare, och förklarar hur du kan använda mat för att stärka ditt immunförsvar och din hjärnhälsa.


Karriärfrukost i Stockholm den 7 maj: Så blir du en expert på LinkedIn

För att få valuta för sin tid på LinkedIn gäller det att man skapar en effektiv profil och syns på, och använder sig av, det digitala nätverket på rätt sätt. Men hur gör man? Hur får man verklig effekt av sin närvaro på LinkedIn? Vad krävs för att maximera nyttan? Den 7 maj gästas Legally Lady Stockholm av Ulrika Husmark, karriärplanerare på Jusek med över 14 års erfarenhet av att hjälpa individer att utvecklas i arbetslivet. Ulrika delar med sig av sina bästa tips på hur du skaffar dig en knivskarp LinkedIn-profil, och ger dig verktygen du behöver för att maximera nyttan av din digitala närvaro.


Inspirationskväll i Göteborg den 23 april: Möt företagsledaren och superentreprenören Lena Apler

Lena Apler beskrivs som en av landets mest innovativa och mäktigaste affärskvinnor. När hon gästar Legally Lady Göteborg pratar hon om karriär, entreprenörskap och ledarskap. Hon delar med sig av egna erfarenheter och lärdomar rörande vikten av att tro på sig själv, ”vägen mot toppen” och värdet av att våga både förändras och förändra. Lena berättar också om vilka utmaningar och möjligheter det har inneburit för henne att göra karriär som kvinna i en mansdominerad bransch. Dessutom ger hon sina bästa tips på vad som krävs för att bli en framgångsrik ledare och hur man blir bättre på att hantera både med- och motgångar i karriären.


Nätverkslunch i Stockholm den 9 april med en av landets mäktigaste kvinnor: Annie Lööf

Den 9 april gästar Annie Lööf Legally Lady Stockholm under en nätverkslunch, och delar med sig av erfarenheter, insikter och upplevelser som i särskild utsträckning påverkat och format hennes karriär och ledarskap. Annie berättar om hur det är att stå mitt i stormen när det blåser som hårdast, och pratar om den viktiga förmågan att som ledare kunna samla kraft och vara bäst när det gäller. Hon delar även med sig av sina upplevelser av de många utmaningar hon stött på genom karriären, tillfällen då hon prövats extra hårt och möten med människor som förändrat hennes syn på världen.


Karriärfrukost i Stockholm den 2 april: Är medling och alternativ tvistlösning smartare tvistlösning?

Den 2 april gästas Legally Lady Stockholm av Fanny Gleiss Wilborg och Emilia Lundberg. Under en frukost delar de med sig av sin unika kunskap och erfarenhet rörande tvistlösning. De diskuterar medling som tvistlösningsmetod, strategier för ombud som arbetar med tvister, förlikningslösningars hållbarhet och lyfter andra frågor av betydelse för jurister som är intresserade av att arbeta med tvistlösning i framtiden- bortom år 2020. Vilka alternativa tvistlösningsmetoder finns? Vad bör man som ombud till en tvistande part tänka på? När behövs en särskild medlingsklausul i avtalet? Är förlikningslösningar alltid hållbara?


Nätverkslunch i Göteborg den 26 mars: Juristen som kommunikatör och säljare

Under Legally Ladys lunchevent i Göteborg den 26 mars bjuder vi på en djupdykning i ämnena kommunikation och försäljning. Hur kan vi som jurister bli bättre kommunikatörer och säljare? Och varför är det viktigt att lägga kraft på att utveckla vår kommunikation och säljteknik om vi vill bli framgångsrika inom yrket?Vi gästas av Ulla-Lisa Thordén – kommunikations- och säljexpert med många års erfarenhet av att hjälpa individer och bolag att bli bättre på att kommunicera och vassare på att sälja, med ökad trivsel och högre lönsamhet som resultat.


Inspirationskväll i Stockholm den 12 mars: Bättre självledarskap- En konstaterat framgångsrik väg till utveckling, förhöjd motivation och ökad produktivitet

Under Legally Ladys inspirationskväll i Stockholm den 19 mars 2019 får du som medlem en unik möjlighet att delta i en workshop i självledarskap. Att utveckla ett starkt självledarskap är förenat med ett stort antal fördelar, på ett både yrkesmässigt och personligt plan. Det ger dig bland annat förutsättningar att i högre utsträckning hitta motivation, göra rätt prioriteringar, nå dina mål, hantera stressade situationer, skapa goda relationer, känna glädje på jobbet och att växa i din yrkesroll. Ett utvecklat självledarskap är också en grundläggande förutsättning för ett gott ledarskap av andra.


Inspirationskväll i Stockholm den 12 mars: Jämställdhetsutmaningar i branschen – hur slutar vi prata problem och börjar hitta lösningar?

Den 12 mars 2019 gästas Legally Lady Stockholm av Louise Meijer. Louise är jurist, riksdagsledamot och feminist. Och hon nöjer sig inte med att prata om att förändring behövs. Hon agerar. Ser till att själv vara en av dem som aktivt bidrar till förändring, utveckling och förbättring. Den 12 mars fokuserar vi på jämställdhetsfrågor utifrån ett både politiskt och juridiskt perspektiv. Vad har gjorts? Vad görs nu? Och vad måste göras framöver? Det är frågor som måste lyftas, och som både politiken och juridiken måste svara på, inte minst mot bakgrund av #metoo, #imaktenskorridorer och #medvilkenrätt.


Inspirationskväll i Göteborg den 26 februari: Ett exklusivt panelsamtal om juristbranschen och juristyrkets framtid

Vi har sett hur mediebranschen har transformerats av sociala medier och streamingtjänster såsom Netflix, hur transportbranschen har utvecklats tack vare nytänkande transportlösningar såsom Uber, hur restaurangbranschen har förändrats i och med lanseringen av tjänster såsom Foodora, och hur hotellnäringen har fått ny konkurrens av tjänster såsom Airbnb. Men vad har hänt med juristbranschen? Hittills har utvecklingen, i många avseende, stått rätt still. Den 26 februari gästas vi av Charlotta Kronblad, Lotta Bus och Lina Wittholt. Exklusivt för Legally Lady deltar de i ett panelsamtal och diskuterar frågor om vilka utmaningar och möjligheter digitaliseringen innebär för vår bransch, hur vi kan utnyttja de förändrade förutsättningarna för att effektivisera och förbättra juridiska verksamheter och vilken framtid juristyrket egentligen går till mötes.


Inspirationskväll i Stockholm den 19 februari: Hur kan du och din verksamhet bli mer framgångsrika, produktiva och lönsamma med hjälp av EQ- emotionell intelligens ?

Emotionell intelligens (EQ) handlar om förmågan att förstå och uttrycka sig själv, att utveckla och upprätthålla sociala relationer, klara motgångar och utmaningar och att kunna använda sina emotionella kunskaper för att skapa ett effektivt och meningsfullt liv. Omfattande forskning från ett stort antal länder tyder på att EQ utgör en nyckelfaktor för både privat och yrkesmässig framgång. Självständighet, empati, flexibilitet, stresstålighet och optimism är exempel på EQ-förmågor som är avgörande för framgång i komplexa affärsaktiviteter, förhandling och planering. I takt med den tekniska utvecklingen och digitalisering av såväl samhället i allmänhet som juristbranschen i synnerhet, blir EQ dessutom viktigare och viktigare.

Den 19 februari får du som medlem möjlighet att lära dig mer om vad EQ egentligen är, varför EQ är så viktigt och hur du i praktiken kan använda EQ för att lyfta dig själv och din organisation till nästa nivå.

                                                    


Karriärfrukost i Stockholm den 5 februari: Om att göra karriär om

kvinna och vikten av att våga misslyckas för att vinna

I arbetet med sin senaste bok genomförde författaren och föreläsaren Therese Albrechtson intervjuer med några av landets mest framgångsrika kvinnor i olika branscher. Bland andra Anna Kinberg Batra, Annie Lööf, Ebba Busch Thor, Jessica Almenäs, Annika Strandhäll, Camilla Läckberg och Elaine Eksvärd fick svara på frågor om hur det är att vara karriärkvinna i Sverige, ett av världens mest jämställda länder. Den 5 februari gästar Therese Legally Ladys karriärfrukost i Stockholm, och delar med sig av arbetet med boken, erfarenheter, verktyg och inspiration. Therese är en av landets mest anlitade och uppskattade föreläsare och brinner för att inspirera andra.


Premiär i Göteborg den 28 januari: med Advokaternas favoritadvokat

Agnes Hammarstrand är advokaternas affärsadvokat nummer ett. Som första kvinna och yngst någonsin blev hon 2018 framröstad som den advokat flest advokater och biträdande jurister skulle anlita i ett affärsjuridiskt ärende. Hon har också gjort sig ett namn i branschen på grund av sitt engagemang för en jämlik och jämställd advokatkår. Den 28 januari gästar Agnes Hammarstrand Legally Ladys inspirationskväll i Göteborg och bjuder på karriärinspiration, diskussion kring jämställdhet och karriär samt delar med sig av sina bästa tips för att åstadkomma jämställda och humana arbetsplatser.


Inspirationskväll i Stockholm den 22 januari: om stress och stresshantering

Stress är ett återkommande och ibland oundvikligt inslag i arbetet som jurist. Att utveckla sin förmåga att hantera stress kan vara en nyckel till att både kunna prestera och må bättre på jobbet. Under Legally Ladys inspirationskväll i Stockholm den 22 januari berättar psykologen och doktoranden Christina Andersson om sin forskning rörande en ny stresshanteringsmetod, och delar med sig av tips och konkreta övningar som du kan använda för att bli bättre på att hantera stress.


Inspirationskväll med Viveka Holm

Vässa dina karriärmöjligheter genom att lära känna dig själv. Rekryteringsstrategen Viveka Holm gör en exklusiv inspirationskväll om drivkrafter, mål, varumärke och fallgropar för Legally Lady’s medlemmar den 22 maj.

Hon kommer också att berätta om sin bok ”Värderingsstyrd rekrytering – som affärsstrategi” om hur arbetsgivare ska göra för att investera i rätt medarbetare och vara mer långsiktiga med värderingar och företagskultur.


Inspirationskväll i Göteborg

”Shit happens” stod det på t-shirten som tidningen Faktum sålde i julas. En påminnelse om att livet är en skör balansgång. Sarah Britz är chefredaktör för Faktum och hon ser de människor som drabbas när livet kraschar för att bland annat rättssystem och lagstiftning inte håller. Hon var tidigare chef på Göteborgs Posten och har även varit featureredaktör och nyhetskrönikör. Hon har lång erfarenhet av att skriva om sina åsikter och ta plats som yrkeskvinna och i debatten. Hon har tagit många smällar för att hon skriver om nazister på våra gator, hon skriver om hur vi vill slippa se tiggarna, om hur alla har blundat för sexuella trakasserier och om hur kontokortsföretag främjar prostitution. Men hon har aldrig ältat sina motgångar och hon har gjort näthatet till drivkraft istället för att låta det tysta henne. Kom och träffa Sarah på härliga hotell Dorsia. Det blir en kväll att bli stärkt och inspirerad av!


Jenny Kallerman. Foto: Lennart Ström

 

Karriärfrukost

Hon hoppade av notarietjänsten och satsade istället på att bli bolagsjurist – ett beslut som då gav darriga knän men som hon aldrig har ångrat. I dag ”frilansar” hon och hjälper olika företag med allt från avtal till affärsutveckling. Men hon har också tagit nya steg i sitt fackliga engagemang. Jenny Kallerman gästar Karriärfrukosten den 17 april och berättar om sin karriär som ”frilansande” bolagsjurist och om sitt fackliga engagemang för Jusek. Hon ska också prata om varför kvinnor behöver stötta varandra och på vilket sätt vi gör det bäst.

Läs mer >>


Karriärfrukost

Minska utanförskapet och öka integrationen – men vad gör juristbranschen?

Möt bolagsjuristen Azra Osmancevic som åkte till Lesbos mitt under brinnande flyktingkris och hör henne berätta om vad du och jag kan göra för de som kommer till Sverige på flykt undan krig och katastrofer.

Möt också Sanna Wolk, professor i juridik, och Viveca Fallenius från Synch Advokat, som arbetar med det nya nätverket NU som vill nolla utanförskapet och hjälpa utländska jurister in på den svenska arbetsmarknaden.

Vi bjuder på lyxfrukost på Grodan.

Läs mer >>


Crime-night

Den 23 januari kommer Eva von Vogelsang till Legally Lady. Hon är känd från bland annat TV3:s Efterlyst och hon är chef för polisens gärningsmannaprofilgrupp. Hon kommer att berätta om gruppens arbete och om några av Sveriges mest uppmärksammade kriminalfall.

I gruppen arbetar flera poliser med erfarenhet av grova brott samt beteendevetare och en kriminaltekniker tillsammans med en rättspsykiater och en rättsläkare.

Anmäl dig här >> (anmälan stängd)


Louise Meijer och Anna Ulfsdotter Forssell. Foto: PMAGI/Stephanie

 

Inspirationskväll

”Vi kan inte fortsätta att kvotera in män”, sa Anna Ulfsdotter Forssell när hon tog emot Justitiapriset i våras för advokatbyrån Delphis jämställdhetsarbete. Tisdag den 21 november pratar hon och Louise Meijer om hur vi smartast gör karriär på byrå och hur vi tar oss igenom glastaket. Vi inleder kvällen med att, tillsammans med justitierådet Mari Heidenborg, adressera frågan om tystnadskultur och sexuella trakasserier i branschen med anledning av Juristuppropet #medvilkenrätt.

Läs mer här >>

Läs artikeln i SvD här >>


Angela Ahola. Foto: Peter Knutson

 

Inspirationskväll

Vill du göra det bästa intrycket på jobbet, på minglet, när du presenterar eller dejtar?

Lär dig de viktigaste psykologiska verktygen för att verkligen sticka ut, övertyga och bli ditt bästa jag. Måndag den 23 oktober ger Angela Ahola  (doktor i psykologi) sina bästa tips.

Anmäl dig här >> (anmälan stängd)


Anna Åslund. Foto: Dzenita Mesic

 

Karriärfrukost

Anna Åslund och hennes kollegor på Metrojobb tröttnade på de osannolika framgångssagorna och bestämde sig för att starta – Misslyckandepodden. Nu går de in på sin andra säsong och kändisarna står i kö för att berätta om när allt gick åt skogen. Den 11 oktober kommer Anna till Legally Lady där hon bjuder på ett ordentligt peptalk och mycket skratt. Läs mer om Anna här >>

Anmäl dig här >> (anmälan stängd)


Karriärfrukost

Tisdag den 26 september gästas vår Karriärfrukost av retorikexperten Barbro Fällman som ska lära oss allt om konsten att övertyga med rätt argument vid rätt tillfälle. Barbro kan du också höra i podden Retoriskt, där komiker, advokater, politiker, näringslivsprofiler och artister intervjuas om hur de använder språket som vapen.

”Jurister har stor nytta av retorik eftersom de arbetar mycket med att just övertyga. Det är framför allt viktigt att kunna kommunicera utan att använda sig av juridiska termer som inte vanligt folk förstår. Jag brukar säga att man ska tala med bönder på bönders vis och med lärde män på latin. Sedan kan man också behöva retorik och kommunikation i sitt privatliv för att kunna vinna även hemma”.

Plats: Humlegårdgatan 14 i Stockholm.
Tid: 26 sept kl 08:00-09.30


Inspirationskväll

Vi inleder hösten tisdag den 12 september med en inspirationskväll tillsammans med juristen och författaren Viveca Sten som precis kommit ut med en ny bok om förhandlingsteknik. Viveca Sten är kanske mest känd som författaren bakom ”Morden i Sandhamn”, men hon är också expert på förhandling tack vare en lång karriär som chefsjurist i näringslivet. Nu kommer hon till Legally Lady och delar med sig av sina bästa tips för att bli en förstklassig förhandlare.

Nya boken om förhandlingsteknik – ”Förhandla i affärer” – är rykande färsk där hon berättar om allt från förberedelser till förhandlingsstrategier och hur de olika ”mekanismerna” i processen fungerar.

Plats: Humlegårdsgatan 14 i Stockholm.
Tid: 12 sept kl 17.00-19.00


Karriärfrukost

Datum: Fredag 21 april
Tema: Hon startade eget och tycker att fler borde våga.
Men hon skapade också en arbetsmiljö som hon själv ville arbeta i
– och som även klienterna uppskattar.
Gäst: Advokat Anna Lööv från Kompass advokatbyrå
Plats: Restaurang Grodan, Grev Turegatan 16
Tid:  8:00-09:30.


Karriärfrukost

Datum: Tisdag 16 maj
Tema:
HBTQ-frågor inom juridiken – hur juridiken kan vara samhällsförändrande och ett verktyg för att ändra strukturer
Gäst:  
Den prisbelönta ”regnbågsjuristen” Kerstin Burman som även varit nominerad till Årets jurist
Plats: Humlegårdsgatan 14, vån 6
Tid: 
8:00-09:30


Inspirationskväll

Datum: Onsdag 31 maj
Tema:
30 år i toppolitiken – Beatrice Ask är kvällens gäst och berättar om hur hon gjorde resan från frisörsalongen i Sveg till Rosenbad i Stockholm.
Gäst: Beatrice Ask, ordförande i Justitieutskottet och fd justitieminister
Plats: Humlegårdsgatan 14, vån 6
Tid:  
17:00- 19:30

Nov
4
mån
Nätverkslunch Stockholm 4 november @ Humlegårdsgatan 14, 114 46 Stockholm
Nov 4 kl. 11:45 – 13:30

Välkommen på Nätverkslunch Stockholm!

 

Parera obehag – rustad mot härskartekniker

Den 4 november kommer Marianne Scheja och talar om hur vi kan ta plats, skaka av oss och kryssa igenom härskartekniker. Under denna föreläsning kommer Marianne ge oss direkt användbara verktyg samt nya möjligheter att se på situationer som kan verka låsta och omöjliga att ändra.

 

Behandla andra som de vill bli behandlade. Inte bara som du själv vill.

Marianne Scheja har kombinerat ett mångsidigt konstnärligt och vårdande arbete genom åren. Hon är legitimerad sjuksköterska, vidareutbildad i psykoterapi/KBT, skådespelare, regissör, manusförfattare och TV-producent. Hon är en flitigt anlitad föreläsare med unik kunskap om olika neuropsykiatriska funktioner och behov.

 

”Marianne talar allvar på ett tänkvärt, gripande och väldigt roligt sätt. Kanon helt enkelt” Åhörare, våren 2019.

”Marianne talar allvar på ett tänkvärt, gripande och väldigt roligt sätt.” Kursdeltagare, 2019.

 

[Anmälan] Nätverkslunch Stockholm 4 november

Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att delta vid våra event. För det fall du som erhåller en plats skulle få förhinder att närvara ber vi dig därför att avboka din plats senast fredagen den 29 okt kl. 12:00 via info@legallylady.se. Vänligen observera att vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning senare än fredagen den 29 okt kl. 12:00.

Nov
11
mån
Nätverkslunch i Malmö den 11 november @ Radisson Blu Hotel Malmö
Nov 11 kl. 11:45 – 13:30

Välkomna till Nätverkslunch i Malmö 11 november

Hur går man tillväga för att lyckas sälja in sig själv och sina tjänster som jurist?

Legally Lady gästas av Yvonne Sjöblom, konsult inom säljutveckling på Mind & Space. Yvonne hjälper företag att bli framgångsrika i sin försäljning genom att lösa utmaningar kopplat till säljutveckling och tillväxt.

Juristens roll som säljare

Hur bygger man förtroende hos kunden och vilka är framgångsfaktorerna som gör att man får uppdraget. Under denna nätverkslunch kommer Yvonne ge tips och råd om hur du praktiskt går tillväga så att du kan känna dig tryggare och säkrare i din säljroll.

 

Vi bjuder på lunch. Varmt välkomna!

 

[Anmälan] Nätverkslunch Malmö 11 november

Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att delta vid våra event. För det fall du som erhåller en plats skulle få förhinder att närvara ber vi dig därför att avboka din plats senast onsdagen den 6 november kl. 12:00 via info@legallylady.se. Vänligen observera att vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning senare än onsdagen den 6 november kl. 12:00.

Nov
13
ons
Inspirationskväll Göteborg 13 november @ First Hotel G
Nov 13 kl. 17:00 – 19:30

Välkommen till Inspirationskväll Göteborg 13 november!

Få ord väcker så många känslor som ’pengar’, ändå pratar vi sällan om just pengar.

Den 13 november gästas Legally Lady av Hanna Raftell, head of digital wealth management på Opti. Hanna har jobbat internationellt i bank & finans i över 20 år. Hon jobbar på daglig basis med digitalisering av finansiella tjänster och ser ett tydligt behov hos kunderna att få hjälp med att sätta sina investeringsmål och att hitta rätt i djungeln av finansiell rådgivning. 1 760 miljarder kronor sitter på våra sparkonton, inte sällan till en negativ ränta, och ofta med motiveringen att det är en ’säker’ placering. Hur ska man tänka kring risk och avkastning? Ska man placera själv eller låta banken, alternativt annan finansiell aktör, hjälpa? Vad ska rådgivning rimligen kosta? Vad för avkastning kan man förvänta sig? Hanna besöker oss och talar pengar samt svarar på alla våra frågor.

 

Vi bjuder på tilltugg och dryck. Varmt välkomna!

[Anmälan] Inspirationskväll Göteborg 13 november

Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att delta vid våra event. För det fall du som erhåller en plats skulle få förhinder att närvara ber vi dig därför att avboka din plats senast fredagen den 8 november kl. 12:00 via info@legallylady.se. Vänligen observera att vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning senare än fredagen den 8 november kl. 12:00.

Nov
26
tis
Inspirationskväll i Göteborg den 26 november: Om kvinnligt ägande @ First Hotel G, Göteborg
Nov 26 kl. 17:00 – 19:30

 

Välkommen till Inspirationskväll i Göteborg den 26 november

Den 26 november gästar Michaela Berglund Legally Lady Göteborg och pratar ägande i bolag, entreprenörskap och investeringar. Hon ger en crash course i finansiella investeringar och hur man kan tänka när man vill börja investera. Under nätverksträffen leder Michaela också en workshop genom vilken du som deltagare får skapa en fiktiv portfölj av bolag/branscher, efterföljt av en öppen diskussion.

 

 

Vi behöver äga mer!

Män äger idag dubbel så mycket som kvinnor i Sverige och med ägande kommer makt. Statistiken visar vidare att kvinnor och män får lika lön för arbete, fram tills de får barn. Därefter stannar löneutvecklingen för kvinnor upp. Två av tre bolag som startas i Sverige idag grundas av män. Kvinnor startar i högre utsträckning enskilda firmor, medan män i högre utsträckning startar aktiebolag. Inom delar av juristbranschen är snedfördelningen också uppenbar – bland delägarposterna på advokatbyråer är männen i skrämmande stor majoritet.

Michaela Berglund driver investerarnätverket Feminvest. Feminvest är Sveriges största investerarnätverk för kvinnor och har som syfte att främja kvinnors ägande och inflytande på aktiemarknaden. I förlängningen leder fler aktiva kvinnliga aktieägare till ökat inflytande för kvinnor i bolag och i samhället, och till en mer jämställd aktiemarknad. Andra vinster är en mer diversifierad ägarstruktur för bolag och en starkare privatekonomi för kvinnor. Feminvest har som ambition att inspirera och utbilda kvinnor att våga äga mer, både som investerare och som entreprenörer.

 

Välkommen att inspireras till att äga mer den 26 november! Vi bjuder på dryck och tilltugg.

 

[Anmälan] Inspirationskväll 26 november Göteborg

 

Vänligen observera att vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning senare än fredagen den 21 november kl. 12:00.

Nov
27
ons
Kurs i effektivitet Stockholm @ Humlegårdsgatan 14, 114 46 Stockholm
Nov 27 kl. 09:00 – 16:00

Kurs i effektivitet

Arbeta mindre – få mer gjort

Tillsammans med PB & Partners anordnar Legally Lady en specialkomponerad heldagsutbildning i personlig effektivitet. En kurs för dig som vill öka kvaliteten på dina arbetsuppgifter och få mer gjort av det som är viktigt, och tillför värde, varje dag. Kursen är ledd av Sara Olén – erfaren effektivitetskonsult och entreprenör med mer än 20 års erfarenhet inom verksamhetsutveckling. Som medlem i Legally Lady får du ett extra förmånligt kurserbjudande. Erbjudandet gäller t.o.m den 13 november 2019. Observera att antalet platser är begränsat, vi tillämpar principen först till kvarn.

 

Kursdatum: Den 27 november 2019.
Plats: Humlegården konferens, Humlegårdsgatan 14, Stockholm.
Pris: 7 900 kronor exkl. moms. Medlemserbjudande: 4 900 kronor exkl. moms.
Anmälan: Via mail till info@legallylady.se. Ange ditt namn, titel, företag samt kontakt- och faktureringsuppgifter. Anmälan stänger den 13 november 2019.

Frukost, lunch och fika ingår! Vänligen meddela i samband med anmälan om du har speciella kostönskemål.

Dec
5
tor
Nätverkslunch i Göteborg 5 december @ First Hotel G
Dec 5 kl. 11:45 – 13:30

Välkomna till Nätverkslunch i Göteborg 5 december

Hur går man tillväga för att lyckas sälja in sig själv och sina tjänster som jurist?

Legally Lady gästas av Yvonne Sjöblom, konsult inom säljutveckling på Mind & Space. Yvonne hjälper företag att bli framgångsrika i sin försäljning genom att lösa utmaningar kopplat till säljutveckling och tillväxt.

Juristens roll som säljare

Hur bygger man förtroende hos kunden och vilka är framgångsfaktorerna som gör att man får uppdraget. Under denna nätverkslunch kommer Yvonne ge tips och råd om hur du praktiskt går tillväga så att du kan känna dig tryggare och säkrare i din säljroll.

 

Vi bjuder på lunch. Varmt välkomna!

 

[Anmälan] Nätverkslunch Göteborg 5 december

Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att delta vid våra event. För det fall du som erhåller en plats skulle få förhinder att närvara ber vi dig därför att avboka din plats senast fredagen den 30 november kl. 12:00 via info@legallylady.se. Vänligen observera att vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning senare än fredagen den 30 november kl. 12:00.

Dec
10
tis
Karriärfrukost i Stockholm den 10 december: Intryck som gör avtryck! @ Restaurang Grodan, Grev Turegatan 16, Stockholm
Dec 10 kl. 08:00 – 09:30

Välkommen på karriärfrukost i Stockholm den 10 december med Jenny Jernberg!

Intryck som gör avtryck

Har du tänkt på att ditt kroppsspråk kan påverka intrycket av dig? Eller att din andning påverkar hur trovärdig du verkar?

Mycket i vår kommunikation är vi omedvetna om, ändå påverkar det intrycket av oss. Genom att bli medveten om hur du kan arbeta med bland annat din röst och kropp kan du påverka vilket intryck du ger.  Under föreläsningen kommer Jenny bland annat att gå igenom hur du kan tänka kring röst, kropp, kläder, manus, blick, ord och språk. Sammanfattningsvis några av de viktiga komponenterna som gör att du kommer kunna att ge ett proffsigt intryck som gör avtryck!

 

Vi bjuder på frukost. Varmt välkomna!

 

[Anmälan] Karriärfrukost Stockholm 10 december

Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att delta vid våra event. För det fall du som erhåller en plats skulle få förhinder att närvara ber vi dig därför att avboka din plats senast fredagen den 5 december kl. 12:00 via info@legallylady.se. Vänligen observera att vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning senare än fredagen den 5 december kl. 12:00.

Dec
17
tis
Karriärfrukost i Stockholm den 17 december @ Humlegårdsgatan 14, 114 46 Stockholm
Dec 17 kl. 08:00 – 09:30

Välkommen till Karriärsfrukost Stockholm den 17 december!

Få ord väcker så många känslor som ’pengar’, ändå pratar vi sällan om just pengar.

Den 12 december gästas Legally Lady av Hanna Raftell, head of digital wealth management på Opti. Hanna har jobbat internationellt i bank & finans i över 20 år. Hon jobbar på daglig basis med digitalisering av finansiella tjänster och ser ett tydligt behov hos kunderna att få hjälp med att sätta sina investeringsmål och att hitta rätt i djungeln av finansiell rådgivning. 1 760 miljarder kronor sitter på våra sparkonton, inte sällan till en negativ ränta, och ofta med motiveringen att det är en ’säker’ placering. Hur ska man tänka kring risk och avkastning? Ska man placera själv eller låta banken, alternativt annan finansiell aktör, hjälpa? Vad ska rådgivning rimligen kosta? Vad för avkastning kan man förvänta sig? Hanna besöker oss och talar pengar samt svarar på alla våra frågor.

 

Vi bjuder på frukost. Varmt välkomna!

[Anmälan] Karriärfrukost 17 december

Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att delta vid våra event. För det fall du som erhåller en plats skulle få förhinder att närvara ber vi dig därför att avboka din plats senast fredagen den 12 december kl. 12:00 via info@legallylady.se. Vänligen observera att vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning senare än fredagen den 12 december kl. 12:00.