Events

 

 

Karriärfrukost

Tisdag den 26 september gästas vår Karriärfrukost av retorikexperten Barbro Fällman som ska lära oss allt om konsten att övertyga med rätt argument vid rätt tillfälle. Barbro kan du också höra i podden Retoriskt, där komiker, advokater, politiker, näringslivsprofiler och artister intervjuas om hur de använder språket som vapen.

”Jurister har stor nytta av retorik eftersom de arbetar mycket med att just övertyga. Det är framför allt viktigt att kunna kommunicera utan att använda sig av juridiska termer som inte vanligt folk förstår. Jag brukar säga att man ska tala med bönder på bönder på bönders vis och med lärde män på latin. Sedan kan man också behöva retorik och kommunikation i sitt privatliv för att kunna vinna även hemma”.

Plats: Humlegårdgatan 14 i Stockholm.
Tid: 26 sept kl 08:00-09.30                   Anmäl dig här >>

 

 


 

Karriärfrukost

Våga misslyckas – och vänd motgång till framgång. Onsdag den 11 oktober gästas vi av Anna Åslund som är redaktör på Metrojobb och driver Misslyckandepodden där kändisarna ärligt berättar om sina värsta misslyckanden – och om hur de vände motgång till framgång. Anna delar sina bästa historier med oss och bjuder på härliga skratt – och tar udden av rädslan för att misslyckas, något vi alla har gjort någon gång men överlevt.

 

Anmäl dig här >>

 

 

 


 

Inspirationskväll

”Vi kan inte fortsätta att kvotera in män”, sa Anna Ulfsdotter Forsell när hon tog emot Justitiapriset i våras för advokatbyrån Delphis jämställdhetsarbete. Tisdag den 21 november kommer hon och Louise Meijer till Legally Lady och pratar om hur vi smartast gör karriär på byrå och hur vi tar oss igenom glastaket.

Anmäl dig här >>

 

 

 

 

 

 


Tidigare sammankomster

 

Inspirationskväll

Vi inleder hösten tisdag den 12 september med en inspirationskväll tillsammans med juristen och författaren Viveca Sten som precis kommit ut med en ny bok om förhandlingsteknik. Viveca Sten är kanske mest känd som författaren bakom ”Morden i Sandhamn”, men hon är också expert på förhandling tack vare en lång karriär som chefsjurist i näringslivet. Nu kommer hon till Legally Lady och delar med sig av sina bästa tips för att bli en förstklassig förhandlare.

Nya boken om förhandlingsteknik – ”Förhandla i affärer” – är rykande färsk där hon berättar om allt från förberedelser till förhandlingsstrategier och hur de olika ”mekanismerna” i processen fungerar.

Plats: Humlegårdsgatan 14 i Stockholm.
Tid: 12 sept kl 17.00-19.00

 

 


 

Karriärfrukost

Datum: Fredag 21 april
Tema: Hon startade eget och tycker att fler borde våga.
Men hon skapade också en arbetsmiljö som hon själv ville arbeta i
– och som även klienterna uppskattar.
Gäst: Advokat Anna Lööv från Kompass advokatbyrå
Plats: Restaurang Grodan, Grev Turegatan 16
Tid:  8:00-09:30.

 

 

 


 

Karriärfrukost

Datum: Tisdag 16 maj
Tema:
HBTQ-frågor inom juridiken – hur juridiken kan vara samhällsförändrande och ett verktyg för att ändra strukturer
Gäst:  
Den prisbelönta ”regnbågsjuristen” Kerstin Burman som även varit nominerad till Årets jurist
Plats: Humlegårdsgatan 14, vån 6
Tid: 
8:00-09:30

 

 

 

 

 


 

Inspirationskväll

Datum: Onsdag 31 maj
Tema:
30 år i toppolitiken – Beatrice Ask är kvällens gäst och berättar om hur hon gjorde resan från frisörsalongen i Sveg till Rosenbad i Stockholm.
Gäst: Beatrice Ask, ordförande i Justitieutskottet och fd justitieminister
Plats: Humlegårdsgatan 14, vån 6
Tid:  
17:00- 19:30

 

 

 

 

 

Sep
26
tis
Konsten att övertyga – retorikexperten Barbro Fällman gästar Legally Lady’s Karriärfrukost @ Humlegårdsgatan 14
Sep 26 kl. 08:00 – 09:30

[Anmälan] Karriärfrukost med Barbro Fällman 2017-09-26

Okt
11
ons
Våga misslyckas – och vänd motgång till framgång @ Humlegårdsgatan 14
Okt 11 kl. 08:00 – 09:30

Anna Åslund är redaktör på Metrojobb och driver Misslyckandepodden där kändisarna ärligt berättar om sina värsta misslyckanden – och om hur de vände motgång till framgång. Anna delar sina bästa historier med oss och tar udden av rädslan för att misslyckas, något vi alla har gjort någon gång men överlevt.

 

[Anmälan] Karriärfrukost med Anna Åslund från Misslyckandepodden

 

 

Okt
23
mån
Vill du göra det bästa intrycket på jobbet, på minglet, när du presenterar eller dejtar? Lär dig de viktigaste psykologiska verktygen för att verkligen sticka ut, övertyga och bli ditt bästa jag. @ Humlegårdsgatan 14
Okt 23 kl. 17:00 – 19:30

[intresseanmälan] Inspirationskväll med Angela Ahola om att göra ett första intryck 2017-10-23

Nov
21
tis
Karriär på byrå – så klarar du glastaket. Anna Ulfsdotter Forsell från Delphi och Louise Meijer från Justitiapriset pratar jämställdhet och delägarskap. @ Humlegårdsgatan 14
Nov 21 kl. 17:00 – 19:30

[intresseanmälan] Inspirationskväll med Anna Ulfsdotter Forsell från Delphi och Louise Meijer från Justitiapriset