Events

 


 

Crime-night

Den 23 januari kommer Eva von Vogelsang till Legally Lady. Hon är känd från bland annat TV3:s Efterlyst och hon är chef för polisens gärningsmannaprofilgrupp. Hon kommer att berätta om gruppens arbete och om några av Sveriges mest uppmärksammade kriminalfall.

I gruppen arbetar flera poliser med erfarenhet av grova brott samt beteendevetare och en kriminaltekniker tillsammans med en rättspsykiater och en rättsläkare.

Anmäl dig här >>

 

 

 

 


 

 

Viveca Fallenius, Synch Advokat, Sanna Wolk, professor, och Azra Osmancevic, bolagsjurist.

Karriärfrukost

Minska utanförskapet och öka integrationen – men vad gör juristbranschen?

Möt bolagsjuristen Azra Osmancevic som åkte till Lesbos mitt under brinnande flyktingkris och hör henne berätta om vad du och jag kan göra för de som kommer till Sverige på flykt undan krig och katastrofer.

Möt också Sanna Wolk, professor i juridik, och Viveca Fallenius från Synch Advokat, som arbetar med det nya nätverket NU som vill nolla utanförskapet och hjälpa utländska jurister in på den svenska arbetsmarknaden.

Anmäl dig här till den 13 februari >>

Läs mer >>

 

 

 

 


 

Jenny Kallerman. Foto: Lennart Ström

 

Karriärfrukost

Hon hoppade av notarietjänsten och satsade istället på att bli bolagsjurist – ett beslut som då gav darriga knän men som hon aldrig har ångrat. I dag ”frilansar” hon och hjälper olika företag med allt från avtal till affärsutveckling. Men hon har också tagit nya steg i sitt fackliga engagemang. Jenny Kallerman gästar Karriärfrukosten och berättar om sin karriär som ”frilansande” bolagsjurist och om sitt fackliga engagemang för Jusek. Men hon ska också prata om varför kvinnor behöver stötta varandra och på vilket sätt vi gör det bäst.

Anmäl dig här till den 17 april >>

Läs mer >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tidigare events

 

 

Louise Meijer och Anna Ulfsdotter Forssell. Foto: PMAGI/Stephanie

Inspirationskväll

”Vi kan inte fortsätta att kvotera in män”, sa Anna Ulfsdotter Forssell när hon tog emot Justitiapriset i våras för advokatbyrån Delphis jämställdhetsarbete. Tisdag den 21 november pratar hon och Louise Meijer om hur vi smartast gör karriär på byrå och hur vi tar oss igenom glastaket. Vi inleder kvällen med att, tillsammans med justitierådet Mari Heidenborg, adressera frågan om tystnadskultur och sexuella trakasserier i branschen med anledning av Juristuppropet #medvilkenrätt.

Läs mer här >>

Läs artikeln i SvD här >>

 

 

 

 


Angela Ahola. Foto: Peter Knutson

 

Inspirationskväll

Vill du göra det bästa intrycket på jobbet, på minglet, när du presenterar eller dejtar?

Lär dig de viktigaste psykologiska verktygen för att verkligen sticka ut, övertyga och bli ditt bästa jag. Måndag den 23 oktober ger Angela Ahola  (doktor i psykologi) sina bästa tips.

 

Anmäl dig här >>

 

 

 


 

Anna Åslund. Foto: Dzenita Mesic

Karriärfrukost

Anna Åslund och hennes kollegor på Metrojobb tröttnade på de osannolika framgångssagorna och bestämde sig för att starta – Misslyckandepodden. Nu går de in på sin andra säsong och kändisarna står i kö för att berätta om när allt gick åt skogen. Den 11 oktober kommer Anna till Legally Lady där hon bjuder på ett ordentligt peptalk och mycket skratt. Läs mer om Anna här >>

 

Anmäl dig här >>

 

 

 

 


Karriärfrukost

Tisdag den 26 september gästas vår Karriärfrukost av retorikexperten Barbro Fällman som ska lära oss allt om konsten att övertyga med rätt argument vid rätt tillfälle. Barbro kan du också höra i podden Retoriskt, där komiker, advokater, politiker, näringslivsprofiler och artister intervjuas om hur de använder språket som vapen.

”Jurister har stor nytta av retorik eftersom de arbetar mycket med att just övertyga. Det är framför allt viktigt att kunna kommunicera utan att använda sig av juridiska termer som inte vanligt folk förstår. Jag brukar säga att man ska tala med bönder på bönders vis och med lärde män på latin. Sedan kan man också behöva retorik och kommunikation i sitt privatliv för att kunna vinna även hemma”.

Plats: Humlegårdgatan 14 i Stockholm.
Tid: 26 sept kl 08:00-09.30

 


Inspirationskväll

Vi inleder hösten tisdag den 12 september med en inspirationskväll tillsammans med juristen och författaren Viveca Sten som precis kommit ut med en ny bok om förhandlingsteknik. Viveca Sten är kanske mest känd som författaren bakom ”Morden i Sandhamn”, men hon är också expert på förhandling tack vare en lång karriär som chefsjurist i näringslivet. Nu kommer hon till Legally Lady och delar med sig av sina bästa tips för att bli en förstklassig förhandlare.

Nya boken om förhandlingsteknik – ”Förhandla i affärer” – är rykande färsk där hon berättar om allt från förberedelser till förhandlingsstrategier och hur de olika ”mekanismerna” i processen fungerar.

Plats: Humlegårdsgatan 14 i Stockholm.
Tid: 12 sept kl 17.00-19.00

 

 


 

Karriärfrukost

Datum: Fredag 21 april
Tema: Hon startade eget och tycker att fler borde våga.
Men hon skapade också en arbetsmiljö som hon själv ville arbeta i
– och som även klienterna uppskattar.
Gäst: Advokat Anna Lööv från Kompass advokatbyrå
Plats: Restaurang Grodan, Grev Turegatan 16
Tid:  8:00-09:30.

 

 

 


 

Karriärfrukost

Datum: Tisdag 16 maj
Tema:
HBTQ-frågor inom juridiken – hur juridiken kan vara samhällsförändrande och ett verktyg för att ändra strukturer
Gäst:  
Den prisbelönta ”regnbågsjuristen” Kerstin Burman som även varit nominerad till Årets jurist
Plats: Humlegårdsgatan 14, vån 6
Tid: 
8:00-09:30

 

 

 

 

 


 

Inspirationskväll

Datum: Onsdag 31 maj
Tema:
30 år i toppolitiken – Beatrice Ask är kvällens gäst och berättar om hur hon gjorde resan från frisörsalongen i Sveg till Rosenbad i Stockholm.
Gäst: Beatrice Ask, ordförande i Justitieutskottet och fd justitieminister
Plats: Humlegårdsgatan 14, vån 6
Tid:  
17:00- 19:30

 

 

 

 

 

Jan
23
tis
Crime-night med Eva von Vogelsang, chef för polisens gärningsmannaprofilgrupp berättar om gruppens arbete. @ Humlegårdsgatan 14, Stockholm
Jan 23 kl. 17:00 – 19:30

Mer information kommer.

[Anmälan] Crime-night med Eva von Vogelsang

Feb
13
tis
Integration i juristbranschen – Sanna Wolk, Azra Osmancevic och Viveca Fallenius berättar om vad vi alla kan göra för att hjälpa nyanlända jurister och andra akademiker. Vi bjuder på lyxfrukost på Grodan. @ Grodan, Grev Turegatan 16, Stockholm
Feb 13 kl. 08:00 – 09:30

[Anmälan] Karriärfrukost om integration i juristbranschen med Sanna Wolk, Azra Osmancevic och Viveca Fallenius

Mar
20
tis
Fashion for business – vårens trender. Så bygger du en basgarderob för jobbet och så svidar du om till kvällens aktiviteter. ”Jackies” experter guidar oss till vardag och fest. Kom och drick bubbel och njut av mode och glamour. @ Humlegårdsgatan 14, Stockholm
Mar 20 kl. 17:00 – 19:30

[Anmälan] Fashion for business

Apr
17
tis
”Frilansa” som bolagsjurist – en ny juristroll. Juseks Jenny Kallerman berättar om sin verksamhet, om sitt fackliga engagemang och om varför det är så viktigt att kvinnor stöttar varandra. @ Humlegårdsgatan 14, Stockholm
Apr 17 kl. 08:00 – 09:30

[Anmälan] Karriärfrukost med Jenny Kallerman, bolagsjurist och vice ordf Jusek

Maj
22
tis
Boosta ditt självförtroende och vässa dina karriärmöjligheter genom att lära känna dig själv. Rekryteringsstrategen Viveka Holm gör en exklusiv inspirationskväll om drivkrafter, mål, varumärke och fallgropar. @ Humlegårdsgatan 14, Stockholm
Maj 22 kl. 17:00 – 19:30

[Anmälan] Boosta ditt självförtroende och vässa dina karriärmöjligheter