Events

 

Kommer mer info om höstens träffar. Se annars kalendern till höger på startsidan.

 

 


 

 

 

Tidigare events

 

 

 

Inspirationskväll

Vässa dina karriärmöjligheter genom att lära känna dig själv. Rekryteringsstrategen Viveka Holm gör en exklusiv inspirationskväll om drivkrafter, mål, varumärke och fallgropar för Legally Lady’s medlemmar den 22 maj.

Hon kommer också att berätta om sin bok ”Värderingsstyrd rekrytering – som affärsstrategi” om hur arbetsgivare ska göra för att investera i rätt medarbetare och vara mer långsiktiga med värderingar och företagskultur.

Anmäl dig här till den 22 maj >> (anmälan stängd)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Inspirationskväll i Göteborg!

”Shit happens” stod det på t-shirten som tidningen Faktum sålde i julas. En påminnelse om att livet är en skör balansgång. Sarah Britz är chefredaktör för Faktum och hon ser de människor som drabbas när livet kraschar för att bland annat rättssystem och lagstiftning inte håller. Hon var tidigare chef på Göteborgs Posten och har även varit featureredaktör och nyhetskrönikör. Hon har lång erfarenhet av att skriva om sina åsikter och ta plats som yrkeskvinna och i debatten. Hon har tagit många smällar för att hon skriver om nazister på våra gator, hon skriver om hur vi vill slippa se tiggarna, om hur alla har blundat för sexuella trakasserier och om hur kontokortsföretag främjar prostitution. Men hon har aldrig ältat sina motgångar och hon har gjort näthatet till drivkraft istället för att låta det tysta henne. Kom och träffa Sarah på härliga hotell Dorsia. Det blir en kväll att bli stärkt och inspirerad av!

Anmäl dig här till den 15 maj >>  (anmälan stängd)

 

 


 

 

Jenny Kallerman. Foto: Lennart Ström

Karriärfrukost

Hon hoppade av notarietjänsten och satsade istället på att bli bolagsjurist – ett beslut som då gav darriga knän men som hon aldrig har ångrat. I dag ”frilansar” hon och hjälper olika företag med allt från avtal till affärsutveckling. Men hon har också tagit nya steg i sitt fackliga engagemang. Jenny Kallerman gästar Karriärfrukosten den 17 april och berättar om sin karriär som ”frilansande” bolagsjurist och om sitt fackliga engagemang för Jusek. Hon ska också prata om varför kvinnor behöver stötta varandra och på vilket sätt vi gör det bäst.

Läs mer >>

 

 

 

 


 

Fashion-Night med vårens trender – exklusivt för Legally Lady

Så bygger du en smart basgarderob för jobbet och så svidar du om till kvällens aktiviteter. Modeexperterna från ”Jackie” guidar oss till vardag och fest.

 

 

 

 

 

 


 

Viveca Fallenius, Synch Advokat, Sanna Wolk, professor, och Azra Osmancevic, bolagsjurist.

Karriärfrukost

Minska utanförskapet och öka integrationen – men vad gör juristbranschen?

Möt bolagsjuristen Azra Osmancevic som åkte till Lesbos mitt under brinnande flyktingkris och hör henne berätta om vad du och jag kan göra för de som kommer till Sverige på flykt undan krig och katastrofer.

Möt också Sanna Wolk, professor i juridik, och Viveca Fallenius från Synch Advokat, som arbetar med det nya nätverket NU som vill nolla utanförskapet och hjälpa utländska jurister in på den svenska arbetsmarknaden.

Vi bjuder på lyxfrukost på Grodan.

Läs mer >>

 

 


Crime-night

Den 23 januari kommer Eva von Vogelsang till Legally Lady. Hon är känd från bland annat TV3:s Efterlyst och hon är chef för polisens gärningsmannaprofilgrupp. Hon kommer att berätta om gruppens arbete och om några av Sveriges mest uppmärksammade kriminalfall.

I gruppen arbetar flera poliser med erfarenhet av grova brott samt beteendevetare och en kriminaltekniker tillsammans med en rättspsykiater och en rättsläkare.

Anmäl dig här >> (anmälan stängd)

 

 

 


 

Louise Meijer och Anna Ulfsdotter Forssell. Foto: PMAGI/Stephanie

Inspirationskväll

”Vi kan inte fortsätta att kvotera in män”, sa Anna Ulfsdotter Forssell när hon tog emot Justitiapriset i våras för advokatbyrån Delphis jämställdhetsarbete. Tisdag den 21 november pratar hon och Louise Meijer om hur vi smartast gör karriär på byrå och hur vi tar oss igenom glastaket. Vi inleder kvällen med att, tillsammans med justitierådet Mari Heidenborg, adressera frågan om tystnadskultur och sexuella trakasserier i branschen med anledning av Juristuppropet #medvilkenrätt.

Läs mer här >>

Läs artikeln i SvD här >>

 

 

 

 


Angela Ahola. Foto: Peter Knutson

 

Inspirationskväll

Vill du göra det bästa intrycket på jobbet, på minglet, när du presenterar eller dejtar?

Lär dig de viktigaste psykologiska verktygen för att verkligen sticka ut, övertyga och bli ditt bästa jag. Måndag den 23 oktober ger Angela Ahola  (doktor i psykologi) sina bästa tips.

 

Anmäl dig här >> (anmälan stängd)

 

 

 


 

Anna Åslund. Foto: Dzenita Mesic

Karriärfrukost

Anna Åslund och hennes kollegor på Metrojobb tröttnade på de osannolika framgångssagorna och bestämde sig för att starta – Misslyckandepodden. Nu går de in på sin andra säsong och kändisarna står i kö för att berätta om när allt gick åt skogen. Den 11 oktober kommer Anna till Legally Lady där hon bjuder på ett ordentligt peptalk och mycket skratt. Läs mer om Anna här >>

 

Anmäl dig här >> (anmälan stängd)

 

 

 

 


Karriärfrukost

Tisdag den 26 september gästas vår Karriärfrukost av retorikexperten Barbro Fällman som ska lära oss allt om konsten att övertyga med rätt argument vid rätt tillfälle. Barbro kan du också höra i podden Retoriskt, där komiker, advokater, politiker, näringslivsprofiler och artister intervjuas om hur de använder språket som vapen.

”Jurister har stor nytta av retorik eftersom de arbetar mycket med att just övertyga. Det är framför allt viktigt att kunna kommunicera utan att använda sig av juridiska termer som inte vanligt folk förstår. Jag brukar säga att man ska tala med bönder på bönders vis och med lärde män på latin. Sedan kan man också behöva retorik och kommunikation i sitt privatliv för att kunna vinna även hemma”.

Plats: Humlegårdgatan 14 i Stockholm.
Tid: 26 sept kl 08:00-09.30

 


Inspirationskväll

Vi inleder hösten tisdag den 12 september med en inspirationskväll tillsammans med juristen och författaren Viveca Sten som precis kommit ut med en ny bok om förhandlingsteknik. Viveca Sten är kanske mest känd som författaren bakom ”Morden i Sandhamn”, men hon är också expert på förhandling tack vare en lång karriär som chefsjurist i näringslivet. Nu kommer hon till Legally Lady och delar med sig av sina bästa tips för att bli en förstklassig förhandlare.

Nya boken om förhandlingsteknik – ”Förhandla i affärer” – är rykande färsk där hon berättar om allt från förberedelser till förhandlingsstrategier och hur de olika ”mekanismerna” i processen fungerar.

Plats: Humlegårdsgatan 14 i Stockholm.
Tid: 12 sept kl 17.00-19.00

 

 


 

Karriärfrukost

Datum: Fredag 21 april
Tema: Hon startade eget och tycker att fler borde våga.
Men hon skapade också en arbetsmiljö som hon själv ville arbeta i
– och som även klienterna uppskattar.
Gäst: Advokat Anna Lööv från Kompass advokatbyrå
Plats: Restaurang Grodan, Grev Turegatan 16
Tid:  8:00-09:30.

 

 

 


 

Karriärfrukost

Datum: Tisdag 16 maj
Tema:
HBTQ-frågor inom juridiken – hur juridiken kan vara samhällsförändrande och ett verktyg för att ändra strukturer
Gäst:  
Den prisbelönta ”regnbågsjuristen” Kerstin Burman som även varit nominerad till Årets jurist
Plats: Humlegårdsgatan 14, vån 6
Tid: 
8:00-09:30

 

 

 

 

 


 

Inspirationskväll

Datum: Onsdag 31 maj
Tema:
30 år i toppolitiken – Beatrice Ask är kvällens gäst och berättar om hur hon gjorde resan från frisörsalongen i Sveg till Rosenbad i Stockholm.
Gäst: Beatrice Ask, ordförande i Justitieutskottet och fd justitieminister
Plats: Humlegårdsgatan 14, vån 6
Tid:  
17:00- 19:30

 

 

 

 

 

Dec
11
tis
Karriärfrukost @ Restaurang Grodan, Grev Turegatan 16, Stockholm
Dec 11 kl. 08:00 – 09:30

Susanne Bonnier, Josefin Skyttedal och Viveca Fallenius

The Synch Story

Den 11 december kommer Synch till Legally Lady och berättar om sitt ”WHY”, vad som skiljer dem från de traditionella byråerna och hur de med innovation och digitalisering vill förändra branschen.

Synch har ingen partnerstruktur. De tror inte på delägarskap som affärsmodell, utan satsar i stället på andra utvecklingsmöjligheter. Deras ledstjärna är att bedriva en långsiktig, värderingsstyrd organisation med fokus på innovation, mångfald och digitalisering.

Susanne Bonnier, Josefin Skyttedal och Viveca Fallenius kommer tillsammans att berätta ”The Synch story”.

 

[Anmälan] Karriärfrukost 11 december