Events

Inspirationskväll i Stockholm den 19 februari: Hur kan du och din verksamhet bli mer framgångsrika, produktiva och lönsamma med hjälp av EQ- emotionell intelligens ?

Emotionell intelligens (EQ) handlar om förmågan att förstå och uttrycka sig själv, att utveckla och upprätthålla sociala relationer, klara motgångar och utmaningar och att kunna använda sina emotionella kunskaper för att skapa ett effektivt och meningsfullt liv. Omfattande forskning från ett stort antal länder tyder på att EQ utgör en nyckelfaktor för både privat och yrkesmässig framgång. Självständighet, empati, flexibilitet, stresstålighet och optimism är exempel på EQ-förmågor som är avgörande för framgång i komplexa affärsaktiviteter, förhandling och planering. I takt med den tekniska utvecklingen och digitalisering av såväl samhället i allmänhet som juristbranschen i synnerhet, blir EQ dessutom viktigare och viktigare.

Den 19 februari får du som medlem möjlighet att lära dig mer om vad EQ egentligen är, varför EQ är så viktigt och hur du i praktiken kan använda EQ för att lyfta dig själv och din organisation till nästa nivå.

                                                     

 > Läs mer och anmäl dig här <


Inspirationskväll i Göteborg den 26 februari: Ett exklusivt panelsamtal om juristbranschen och juristyrkets framtid

Vi har sett hur mediebranschen har transformerats av sociala medier och streamingtjänster såsom Netflix, hur transportbranschen har utvecklats tack vare nytänkande transportlösningar såsom Uber, hur restaurangbranschen har förändrats i och med lanseringen av tjänster såsom Foodora, och hur hotellnäringen har fått ny konkurrens av tjänster såsom Airbnb. Men vad har hänt med juristbranschen? Hittills har utvecklingen, i många avseende, stått rätt still. Den 26 februari gästas vi av Charlotta Kronblad, Lotta Bus och Lina Wittholt. Exklusivt för Legally Lady deltar de i ett panelsamtal och diskuterar frågor om vilka utmaningar och möjligheter digitaliseringen innebär för vår bransch, hur vi kan utnyttja de förändrade förutsättningarna för att effektivisera och förbättra juridiska verksamheter och vilken framtid juristyrket egentligen går till mötes.

 

> Läs mer och anmäl dig här<

 


Inspirationskväll i Stockholm den 12 mars: Jämställdhetsutmaningar i branschen – hur slutar vi prata problem och börjar hitta lösningar?

Den 12 mars 2019 gästas Legally Lady Stockholm av Louise Meijer. Louise är jurist, riksdagsledamot och feminist. Och hon nöjer sig inte med att prata om att förändring behövs. Hon agerar. Ser till att själv vara en av dem som aktivt bidrar till förändring, utveckling och förbättring. Den 12 mars fokuserar vi på jämställdhetsfrågor utifrån ett både politiskt och juridiskt perspektiv. Vad har gjorts? Vad görs nu? Och vad måste göras framöver? Det är frågor som måste lyftas, och som både politiken och juridiken måste svara på, inte minst mot bakgrund av #metoo, #imaktenskorridorer och #medvilkenrätt.

 

>Läs mer och anmäl dig här<


Tidigare events

Karriärfrukost i Stockholm den 5 februari: Om att göra karriär om

kvinna och vikten av att våga misslyckas för att vinna

I arbetet med sin senaste bok genomförde författaren och föreläsaren Therese Albrechtson intervjuer med några av landets mest framgångsrika kvinnor i olika branscher. Bland andra Anna Kinberg Batra, Annie Lööf, Ebba Busch Thor, Jessica Almenäs, Annika Strandhäll, Camilla Läckberg och Elaine Eksvärd fick svara på frågor om hur det är att vara karriärkvinna i Sverige, ett av världens mest jämställda länder. Den 5 februari gästar Therese Legally Ladys karriärfrukost i Stockholm, och delar med sig av arbetet med boken, erfarenheter, verktyg och inspiration. Therese är en av landets mest anlitade och uppskattade föreläsare och brinner för att inspirera andra.

 

 


Premiär i Göteborg den 28 januari: med Advokaternas favoritadvokat

Agnes Hammarstrand är advokaternas affärsadvokat nummer ett. Som första kvinna och yngst någonsin blev hon 2018 framröstad som den advokat flest advokater och biträdande jurister skulle anlita i ett affärsjuridiskt ärende. Hon har också gjort sig ett namn i branschen på grund av sitt engagemang för en jämlik och jämställd advokatkår. Den 28 januari gästar Agnes Hammarstrand Legally Ladys inspirationskväll i Göteborg och bjuder på karriärinspiration, diskussion kring jämställdhet och karriär samt delar med sig av sina bästa tips för att åstadkomma jämställda och humana arbetsplatser.

 


Inspirationskväll i Stockholm den 22 januari: om stress och stresshantering

Stress är ett återkommande och ibland oundvikligt inslag i arbetet som jurist. Att utveckla sin förmåga att hantera stress kan vara en nyckel till att både kunna prestera och må bättre på jobbet. Under Legally Ladys inspirationskväll i Stockholm den 22 januari berättar psykologen och doktoranden Christina Andersson om sin forskning rörande en ny stresshanteringsmetod, och delar med sig av tips och konkreta övningar som du kan använda för att bli bättre på att hantera stress.

 

 


Inspirationskväll med Viveka Holm

Vässa dina karriärmöjligheter genom att lära känna dig själv. Rekryteringsstrategen Viveka Holm gör en exklusiv inspirationskväll om drivkrafter, mål, varumärke och fallgropar för Legally Lady’s medlemmar den 22 maj.

Hon kommer också att berätta om sin bok ”Värderingsstyrd rekrytering – som affärsstrategi” om hur arbetsgivare ska göra för att investera i rätt medarbetare och vara mer långsiktiga med värderingar och företagskultur.

 


 

Inspirationskväll i Göteborg

”Shit happens” stod det på t-shirten som tidningen Faktum sålde i julas. En påminnelse om att livet är en skör balansgång. Sarah Britz är chefredaktör för Faktum och hon ser de människor som drabbas när livet kraschar för att bland annat rättssystem och lagstiftning inte håller. Hon var tidigare chef på Göteborgs Posten och har även varit featureredaktör och nyhetskrönikör. Hon har lång erfarenhet av att skriva om sina åsikter och ta plats som yrkeskvinna och i debatten. Hon har tagit många smällar för att hon skriver om nazister på våra gator, hon skriver om hur vi vill slippa se tiggarna, om hur alla har blundat för sexuella trakasserier och om hur kontokortsföretag främjar prostitution. Men hon har aldrig ältat sina motgångar och hon har gjort näthatet till drivkraft istället för att låta det tysta henne. Kom och träffa Sarah på härliga hotell Dorsia. Det blir en kväll att bli stärkt och inspirerad av!


 

Jenny Kallerman. Foto: Lennart Ström

Karriärfrukost

Hon hoppade av notarietjänsten och satsade istället på att bli bolagsjurist – ett beslut som då gav darriga knän men som hon aldrig har ångrat. I dag ”frilansar” hon och hjälper olika företag med allt från avtal till affärsutveckling. Men hon har också tagit nya steg i sitt fackliga engagemang. Jenny Kallerman gästar Karriärfrukosten den 17 april och berättar om sin karriär som ”frilansande” bolagsjurist och om sitt fackliga engagemang för Jusek. Hon ska också prata om varför kvinnor behöver stötta varandra och på vilket sätt vi gör det bäst.

Läs mer >>

 

 


 

Karriärfrukost

Minska utanförskapet och öka integrationen – men vad gör juristbranschen?

Möt bolagsjuristen Azra Osmancevic som åkte till Lesbos mitt under brinnande flyktingkris och hör henne berätta om vad du och jag kan göra för de som kommer till Sverige på flykt undan krig och katastrofer.

Möt också Sanna Wolk, professor i juridik, och Viveca Fallenius från Synch Advokat, som arbetar med det nya nätverket NU som vill nolla utanförskapet och hjälpa utländska jurister in på den svenska arbetsmarknaden.

Vi bjuder på lyxfrukost på Grodan.

Läs mer >>

 

 


Crime-night

Den 23 januari kommer Eva von Vogelsang till Legally Lady. Hon är känd från bland annat TV3:s Efterlyst och hon är chef för polisens gärningsmannaprofilgrupp. Hon kommer att berätta om gruppens arbete och om några av Sveriges mest uppmärksammade kriminalfall.

I gruppen arbetar flera poliser med erfarenhet av grova brott samt beteendevetare och en kriminaltekniker tillsammans med en rättspsykiater och en rättsläkare.

Anmäl dig här >> (anmälan stängd)

 

 

 


 

Louise Meijer och Anna Ulfsdotter Forssell. Foto: PMAGI/Stephanie

Inspirationskväll

”Vi kan inte fortsätta att kvotera in män”, sa Anna Ulfsdotter Forssell när hon tog emot Justitiapriset i våras för advokatbyrån Delphis jämställdhetsarbete. Tisdag den 21 november pratar hon och Louise Meijer om hur vi smartast gör karriär på byrå och hur vi tar oss igenom glastaket. Vi inleder kvällen med att, tillsammans med justitierådet Mari Heidenborg, adressera frågan om tystnadskultur och sexuella trakasserier i branschen med anledning av Juristuppropet #medvilkenrätt.

Läs mer här >>

Läs artikeln i SvD här >>

 

 

 

 


Angela Ahola. Foto: Peter Knutson

 

Inspirationskväll

Vill du göra det bästa intrycket på jobbet, på minglet, när du presenterar eller dejtar?

Lär dig de viktigaste psykologiska verktygen för att verkligen sticka ut, övertyga och bli ditt bästa jag. Måndag den 23 oktober ger Angela Ahola  (doktor i psykologi) sina bästa tips.

 

Anmäl dig här >> (anmälan stängd)

 

 

 


 

Anna Åslund. Foto: Dzenita Mesic

Karriärfrukost

Anna Åslund och hennes kollegor på Metrojobb tröttnade på de osannolika framgångssagorna och bestämde sig för att starta – Misslyckandepodden. Nu går de in på sin andra säsong och kändisarna står i kö för att berätta om när allt gick åt skogen. Den 11 oktober kommer Anna till Legally Lady där hon bjuder på ett ordentligt peptalk och mycket skratt. Läs mer om Anna här >>

 

Anmäl dig här >> (anmälan stängd)

 

 

 

 


Karriärfrukost

Tisdag den 26 september gästas vår Karriärfrukost av retorikexperten Barbro Fällman som ska lära oss allt om konsten att övertyga med rätt argument vid rätt tillfälle. Barbro kan du också höra i podden Retoriskt, där komiker, advokater, politiker, näringslivsprofiler och artister intervjuas om hur de använder språket som vapen.

”Jurister har stor nytta av retorik eftersom de arbetar mycket med att just övertyga. Det är framför allt viktigt att kunna kommunicera utan att använda sig av juridiska termer som inte vanligt folk förstår. Jag brukar säga att man ska tala med bönder på bönders vis och med lärde män på latin. Sedan kan man också behöva retorik och kommunikation i sitt privatliv för att kunna vinna även hemma”.

Plats: Humlegårdgatan 14 i Stockholm.
Tid: 26 sept kl 08:00-09.30

 


Inspirationskväll

Vi inleder hösten tisdag den 12 september med en inspirationskväll tillsammans med juristen och författaren Viveca Sten som precis kommit ut med en ny bok om förhandlingsteknik. Viveca Sten är kanske mest känd som författaren bakom ”Morden i Sandhamn”, men hon är också expert på förhandling tack vare en lång karriär som chefsjurist i näringslivet. Nu kommer hon till Legally Lady och delar med sig av sina bästa tips för att bli en förstklassig förhandlare.

Nya boken om förhandlingsteknik – ”Förhandla i affärer” – är rykande färsk där hon berättar om allt från förberedelser till förhandlingsstrategier och hur de olika ”mekanismerna” i processen fungerar.

Plats: Humlegårdsgatan 14 i Stockholm.
Tid: 12 sept kl 17.00-19.00

 

 


 

Karriärfrukost

Datum: Fredag 21 april
Tema: Hon startade eget och tycker att fler borde våga.
Men hon skapade också en arbetsmiljö som hon själv ville arbeta i
– och som även klienterna uppskattar.
Gäst: Advokat Anna Lööv från Kompass advokatbyrå
Plats: Restaurang Grodan, Grev Turegatan 16
Tid:  8:00-09:30.

 

 

 


 

Karriärfrukost

Datum: Tisdag 16 maj
Tema:
HBTQ-frågor inom juridiken – hur juridiken kan vara samhällsförändrande och ett verktyg för att ändra strukturer
Gäst:  
Den prisbelönta ”regnbågsjuristen” Kerstin Burman som även varit nominerad till Årets jurist
Plats: Humlegårdsgatan 14, vån 6
Tid: 
8:00-09:30

 

 

 

 

 


 

Inspirationskväll

Datum: Onsdag 31 maj
Tema:
30 år i toppolitiken – Beatrice Ask är kvällens gäst och berättar om hur hon gjorde resan från frisörsalongen i Sveg till Rosenbad i Stockholm.
Gäst: Beatrice Ask, ordförande i Justitieutskottet och fd justitieminister
Plats: Humlegårdsgatan 14, vån 6
Tid:  
17:00- 19:30

 

 

 

 

 

Feb
26
tis
Inspirationskväll i Göteborg den 26 februari: Ett panelsamtal om juristyrkets och juristbranschens framtid @ First Hotel G
Feb 26 kl. 17:00 – 19:30

Vilka utmaningar och möjligheter innebär digitaliseringen för vår bransch? Hur kan vi utnyttja de förändrade förutsättningarna för att effektivisera och förbättra juridiska verksamheter? Vilken framtid går juristyrket egentligen till mötes?

Vi har sett hur mediebranschen har transformerats av sociala medier och streamingtjänster såsom Netflix, hur transportbranschen har utvecklats tack vare nytänkande transportlösningar såsom Uber, hur restaurangbranschen har förändrats i och med lanseringen av tjänster såsom Foodora, och hur hotellnäringen har fått ny konkurrens av tjänster såsom Airbnb. Men vad har hänt med juristbranschen? Hittills har utvecklingen, i många avseende, stått rätt still.

Den pågående digitaliseringen innebär dock stora möjligheter för utveckling av juridiska verksamheter. Möjligheter att effektivisera det juridiska arbetet med bibehållen eller högre kvalitet, att dra ner på kostnader genom virtuella arbetsprocesser, att hitta nya och bättre organisationsstrukturer och att produktifiera, paketera och leverera juridiska tjänster på helt nya sätt. Samtidigt medför digitaliseringen många utmaningar för branschen. Förändrade förutsättningar innebär att befintliga organisationsstrukturer och affärsmodeller utmanas och riskerar att inte längre hålla måttet.

Under Legally Ladys inspirationskväll i Göteborg den 26 februari gästas vi av Charlotta Kronblad, Nina Wittmark och Lotta Bus. Exklusivt för Legally Lady deltar de i ett panelsamtal för att diskutera juristbranschens, och juristyrkets, framtid. Vilka utmaningar och möjligheter innebär digitaliseringen för vår bransch? Hur vi kan utnyttja de förändrade förutsättningarna för att effektivisera och förbättra juridiska verksamheter? Vilken framtid går juristyrket egentligen till mötes?

 

Charlotta Kronblad är forskare vid Chalmers avdelning för  Entreprenörskap och Strategi. Hon forskar på digitaliseringen av juristbranschen, och studerar uppkomsten av nya affärsmodeller och organisationsstrukturer hos juristbyråer. Hon är själv jurist, men beslöt sig efter tio år som yrkesverksam i branschen för att gå tillbaka till universitetet för att studera den digitaliseringsprocess som hon upplevde stöpte om branschen.

Lotta Bus är juristen som efter över tjugo år i advokatbranschen, verksam vid flera av landets största affärsjuridiska byråer, lämnade branschen och startade egen konsultverksamhet. Anledningen? Hon upplevde att advokatbranschen inte hängde med i klienternas utveckling, att tyglarna var alltför strama. Lotta är grundare av och VD för SINCRLY, ett konsultbolag som erbjuder marknaden en helt ny och kombinerad tjänst med både IT och juridik under samma tak.

Nina Wittholt är jurist och har arbetat operativt och strategiskt med affärsjuridik och verksamhetsutveckling i olika former i över tjugo år. Vid domstol, som advokat på några av landets ledande advokatbyråer, som chefsjurist för par globala, marknadsledande koncerner och som entreprenör och grundare av en affärsjuridiskadvokatbyråstart-up. Idag arbetar hon som Executive Director på Fondia, Nordens största affärsjuridiska konsultbyrå, som satsar på att skapa kundvärde genom prisbelönta affärsmodeller, digitala lösningar och fokus på medarbetarna genom nytänkande organisationsstrukturer och system som säkerställer ”work / life balance for real” med en arbetsvecka på 37,5 timmar.

 

Varmt välkommen den 26 februari.

 

 

[Anmälan] Inspirationskväll Göteborg 26 februari

Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att delta vid våra event. För det fall du som erhåller en plats skulle få förhinder att närvara ber vi dig därför att avboka din plats senast fredagen den 22 februari kl. 12:00 via info@legallylady.se. Vänligen observera att vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning senare än fredagen den 22 februari kl. 12:00.

Mar
12
tis
Inspirationskväll i Stockholm den 12 mars: Hur slutar vi prata jämställdhetsproblem och börjar hitta lösningar? @ Humlegårdsgatan 14, 114 46 Stockholm
Mar 12 kl. 17:00 – 19:30

Jämställdhetsutmaningar i branschen – hur slutar vi prata problem och börjar hitta lösningar?

Louise Meijer är jurist, riksdagsledamot och feminist. Och hon nöjer sig inte med att prata om att förändring behövs. Hon agerar. Ser till att själv vara en av dem som aktivt bidrar till förändring, utveckling och förbättring.

Könsfördelningen bland studenter på juristprogrammet och de jurister som nyanställs vid advokatbyråer avspeglas inte i toppen, i delägargrupper och ledande positioner. Någonting händer på vägen, och kvinnliga jurister går från att vara i majoritet till att vara i minoritet. Som nyexaminerad jurist slogs Louise Meijer av bristen på jämställdhet i branschen. Och bestämde sig för att göra någonting åt det.

Sagt och gjort. Hösten 2016 inrättade Louise Meijer Justitiapriset- advokatbranschens jämställdhetspris. 2017 blev hon framröstad och utsedd till Årets jurist. Och sedan 2018 sitter hon i Riksdagen. I egenskap av riksdagsledamot för Moderaterna fortsätter hon att arbeta för jämställdhet med politiken som verktyg.

Den 12 mars 2019 gästar Louise Legally Ladys inspirationskväll i Stockholm för att prata om jämställdhetsfrågor utifrån ett både politiskt och juridiskt perspektiv. Vad har gjorts? Vad görs nu? Och vad måste göras framöver? Det är frågor som måste lyftas, och som både politiken och juridiken måste svara på, inte minst mot bakgrund av #metoo, #imaktenskorridorer och #medvilkenrätt.

Välkommen till en lösningsfokuserad inspirationskväll med jämställdhetsfokus.

 

[Anmälan] Inspirationskväll Stockholm 12 mars

Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att delta vid våra event. För det fall du som erhåller en plats skulle få förhinder att närvara ber vi dig därför att avboka din plats senast fredagen den 8 mars kl. 12:00 via info@legallylady.se. Vänligen observera att vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning senare än fredagen den 8 mars kl. 12:00.

Mar
19
tis
Inspirationskväll i Stockholm 19 mars: Workshop i självledarskap @ Humlegårdsgatan 14, 114 46 Stockholm
Mar 19 kl. 17:00 – 19:30

Bättre självledarskap- En konstaterat framgångsrik väg till utveckling, förhöjd motivation och ökad produktivitet

Under Legally Ladys inspirationskväll i Stockholm den 19 mars 2019 får du som medlem en unik möjlighet att delta i en workshop i självledarskap. Att utveckla ett starkt självledarskap är förenat med ett stort antal fördelar, på ett både yrkesmässigt och personligt plan. Det ger dig bland annat förutsättningar att i högre utsträckning hitta motivation, göra rätt prioriteringar, nå dina mål, hantera stressade situationer, skapa goda relationer, känna glädje på jobbet och att växa i din yrkesroll. Ett utvecklat självledarskap är också en grundläggande förutsättning för ett gott ledarskap av andra.

Den aktuella metoden är baserad på modern beteendeforskning och ger mätbara resultat. Den har visat sig vara ett framgångsrikt verktyg för att uppnå ökad motivation och produktivitet.  Med utgångspunkt i din värdegrund på 12 livsområden, kartlägger du ditt nuläge, och får hjälp att arbeta fram hur du konkret tar dig framåt där värdet visar sig vara störst. Under workshopen kommer du snabbt och effektivt till insikt, får nya perspektiv, ökad motivation och underlag för att effektivt kunna fatta utvecklande beslut.

Workshopen leds av Catharina Hyltén-Cavallius, KBT-/ACT-terapeut på NaturligtVis Hälsocenter på Lidingö med över 30 års erfarenhet av arbete med människor i utveckling. Catharina anlitas också kontinuerligt av olika företag inom StorStockholmsregionen som vill uppnå medarbetarutveckling. Ett av hennes expertområden, och främsta drivkrafter, är att ta fram lösningar för stressande livssituationer.

 

Investera tid i dig själv och din utveckling, välkommen den 19 mars.

 

 

[Anmälan] Inspirationskväll Stockholm 19 mars

Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att delta vid våra event. För det fall du som erhåller en plats skulle få förhinder att närvara ber vi dig därför att avboka din plats senast fredagen den 15 mars kl. 12:00 via info@legallylady.se. Vänligen observera att vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning senare än fredagen den 15 mars kl. 12:00.

Mar
26
tis
Nätverkslunch i Göteborg den 26 mars: Juristen som kommunikatör och säljare @ First Hotel G
Mar 26 kl. 11:45 – 12:30

Hur kan vi som jurister bli bättre kommunikatörer och säljare? Och varför är det viktigt att lägga kraft på att utveckla vår kommunikation och säljteknik om vi vill bli framgångsrika inom yrket? 

Vad krävs för att bli riktigt framgångsrik i rollen som jurist? Är det tillräckligt att vara väl insatt i den materiella juridiken, att vara en skarp problemlösare och att vara skicklig på att argumentera för sin sak? Nja. Utan en god kommunikation med klienter, med- och motparter, kollegor och andra intressenter kommer juristen inte särskilt långt. Och utan att kunna och våga sälja in sig själv, sina tjänster eller sitt förslag på lösningar är framgången högst sannolikt svårare att nå.  

Under Legally Ladys lunchevent i Göteborg den 26 mars bjuder vi på en djupdykning i ämnena kommunikation och försäljning. Hur kan vi som jurister bli bättre kommunikatörer och säljare? Och varför är det viktigt att lägga kraft på att utveckla vår kommunikation och säljteknik om vi vill bli framgångsrika inom yrket? Allt detta utan att känna sig som en krängare märk väl. Vi gästas av Ulla-Lisa Thordén – kommunikations- och säljexpert med många års erfarenhet av att hjälpa individer och bolag att bli bättre på att kommunicera och vassare på att sälja, med ökad trivsel och högre lönsamhet som resultat. Tänkvärt, praktiskt och levererat med sedvanlig glimt i ögat.

Ulla-Lisa Thordén är i grunden jurist, men också säljtränare, entreprenör, talare och författare. Hon är en flitigt anlitad konsult och utbildare i näringslivet, i olika entreprenörsprojekt, vid universitetet och inkubatorer. Ulla-Lisa är även en av grundarna bakom Republic Consulting AB, ett konsultbolag specialiserat på organisationsutveckling genom förbättrad och effektiviserad intern och extern kommunikation. Hon har vidare skrivit flera prisbelönta böcker inom områdena försäljning, marknadsföring och kommunikation.

När Ulla-Lisa Thordén gästar Legally Lady delar hon med sig av kunskap, erfarenhet och massor av praktiska tips på hur vi kan bygga mer framgångsrika individer och företag genom att bli vassare på värdeskapande kommunikation. Ulla-Lisa förklarar och diskuterar begrepp som rollstress, komfortzon-kontrollzon-vågazon och VIVA-modellen, ger tips på hur man genom nätverkande kan öka sin synlighet och valbarhet i karriärrelaterade sammanhang, lär oss mer om kroppsspråkets betydelse för framgångsrik kommunikation och levererar verktygen du behöver för att bli bättre på att hantera härskartekniker.

 

Välkommen den 26 mars, vi bjuder på både god mat och värdefull kunskap.

 

[Anmälan] Inspirationskväll Göteborg 26 mars

Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att delta vid våra event. För det fall du som erhåller en plats skulle få förhinder att närvara ber vi dig därför att avboka din plats senast fredagen den 22 mars kl. 12:00 via info@legallylady.se. Vänligen observera att vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning senare än fredagen den 22 mars kl. 12:00.

Apr
2
tis
Karriärfrukost i Stockholm den 2 april: Är medling och alternativ tvistelösning framtiden? @ Restaurang Grodan, Grev Turegatan 16, Stockholm
Apr 2 kl. 08:00 – 09:30

Under Legally Ladys Karriärfrukost den 2 april är ämnet i fokus medling och alternativ tvistelösning. Vi gästas av Fanny Gleiss Wilborg och Emilia Lundberg.

 

Mer information kommer.

 

[Anmälan] Karriärfrukost Stockholm 2 april

Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att delta vid våra event. För det fall du som erhåller en plats skulle få förhinder att närvara ber vi dig därför att avboka din plats senast fredagen den 29 mars kl. 12:00 via info@legallylady.se. Vänligen observera att vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning senare än fredagen den 29 mars kl. 12:00.

Apr
9
tis
Nätverkslunch i Stockholm den 9 april med en av landets mäktigaste kvinnor: Annie Lööf @ Humlegårdsgatan 14, 114 46 Stockholm
Apr 9 kl. 11:45 – 13:30

”Jag har varit med om en resa, som människa, politiker och ledare. Jag har varit ifrågasatt och uträknad. Jag vet hur det känns att få kämpa för att komma tillbaka och vända motgång till framgång.” 

Annie Lööf kräver knappast någon närmare presentation. Den 9 april gästar hon Legally Lady Stockholm under en nätverkslunch och delar med sig av erfarenheter, insikter och upplevelser som i särskild utsträckning påverkat och format hennes karriär och ledarskap. Annie berättar om hur det är att stå mitt i stormen när det blåser som hårdast, och pratar om den viktiga förmågan att som ledare kunna samla kraft och vara bäst när det gäller. Hon delar även med sig av sina upplevelser av de många utmaningar hon stött på genom karriären, tillfällen då hon prövats extra hårt och möten med människor som förändrat hennes syn på världen. Upplevelser som lagt grunden för hennes nuvarande värderingar och ledarskap. Annie har en stark tro på jämställdhet, och på människors makt att förändra. Hon är en förespråkare av att våga se möjligheter, och att fokusera på resultat, tillförsikt och hopp. Och hon vill att alla ska våga tro på människors drivkrafter och på vad företagsamhet kan åstadkomma.

Välkommen till en tisdagslunch utöver det vanliga!

 

[Anmälan] Nätverkslunch Stockholm 9 april

Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att delta vid våra event. För det fall du som erhåller en plats skulle få förhinder att närvara ber vi dig därför att avboka din plats senast fredagen den 5 april kl. 12:00 via info@legallylady.se. Vänligen observera att vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning senare än fredagen den 5 april kl. 12:00.

Apr
23
tis
Inspirationskväll GÖTEBORG 23 april @ Dorsia Hotel, Trädgårdsgatan 6, 411 08 Göteborg
Apr 23 kl. 17:00 – 19:30

Mer Information kommer…

 

[Anmälan] Inspirationskväll Göteborg 23 april

Maj
7
tis
Karriärfrukost i Stockholm den 7 maj: Så blir du en expert på LinkedIn @ Restaurang Grodan, Grev Turegatan 16, Stockholm
Maj 7 kl. 08:00 – 09:30

Avnjut en god frukost och lär dig mer om att LinkedIn- ett digitalt nätverk som skapar möjligheter för dig och din karriär.

LinkedIn växer, och blir en allt viktigare del av presentationen av dig som yrkesperson. Trots det är det inte ovanligt att man skapar en LinkedInprofil – för att sedan inte använda den. Under Legally Ladys karriärfrukost i Stockholm den 2 maj fokuserar vi på frågan: Hur maximerar man nyttan av sin närvaro på LinkedIn?

LinkedIn är mycket mer än en CV-databas, och kan och bör användas till långt mycket mer än jobbsökande. Faktum är att bara 30% av alla på LinkedIn söker arbete. Resten använder LinkedIn för att bygga sitt och sitt företags digitala varumärke, dela information , marknadsföra sina projekt, nätverka, dela erfarenheter, få kunskap, dela professionella intressen, delta i diskussioner och på olika sätt öka sin trovärdighet och räckvidd. LinkedIn är ett digitalt verktyg och nätverk som rymmer stora möjligheter för dig och din karriär- om du vet hur du ska använda dig av det. För att få valuta för din tid på LinkedIn gäller det att du skapar en effektiv profil och syns på, och använder dig av, det digitala nätverket på rätt sätt.

Men hur gör man? Vad kan man, rent konkret, göra för att förbättra sin profil? Hur får man verklig effekt av sin närvaro på LinkedIn? Vad krävs för att maximera nyttan? Den 2 maj får du svaren. Legally Lady gästas av Ulrika Husmark, karriärplanerare på Jusek med över 14 års erfarenhet av att hjälpa individer att utvecklas i arbetslivet. Ulrika delar med sig av sina bästa tips på hur du skaffar dig en knivskarp LinkedIn-profil, och ger dig verktygen du behöver för att maximera nyttan av din digitala närvaro. Ulrika är en uppskattad föreläsare som brinner för att med entusiasm och tydlighet dela med sig av kunskap och erfarenhet som hjälper dig vidare i din karriär.

Välkommen till en extra givande tisdagsfrukost den 7 maj.

 

[Anmälan] Karriärfrukost Stockholm 7 maj

Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att delta vid våra event. För det fall du som erhåller en plats skulle få förhinder att närvara ber vi dig därför att avboka din plats senast fredagen den 3 maj kl. 12:00 via info@legallylady.se. Vänligen observera att vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning senare än fredagen den 3 maj kl. 12:00.

Maj
21
tis
Inspirationskväll i Stockholm den 21 maj: Hur du tar kontroll över din tid och får mer gjort utan att jobba mer @ Humlegårdsgatan 14, 114 46 Stockholm
Maj 21 kl. 17:00 – 19:30

Skulle du ha något emot att bli mer effektiv? Att få mer tid och energi i vardagen? Få mer gjort utan att jobba mer?

Tänkte väl det. Då vill du inte missa Legally Ladys inspirationskväll i Stockholm den 21 maj. Ämnet i fokus är just effektivitet, och vi gästas av effektivitetskonsulten Sara Olén. Sara delar med humor och värme med sig av erfarenheter, kunskap och verktyg för en mer strukturerad och energifylld vardag.

  • Lär dig att göra en tidsanalys.
  • Ta tag i dina ”surdegspaddor”.
  • Få loss viktig tid och undvik stress genom att planera smart.
  • Få strategier, knep och genvägar som ger kontroll över din tid, flyt i arbetet och bästa möjliga förutsättningar att ta rätt beslut under press.
  • Ta hem den slutliga segern över din mailinkorg.

Sara Olén är en erfaren senior verksamhetskonsult och entreprenör med mer än 18 års erfarenhet. Hon arbetar idag på företaget Petra Brask & Partners, och erbjuder utbildningar och föreläsningar i Personlig Effektivitet. Sara brinner för att hjälpa individer och företag att jobba smartare och mer effektivt för att frigöra både tid och energi. Hon har bred kunskap av definiering och verkställande av strategier samt målstyrning med starka resultat och är specialiserad på att leda och genomföra operationella förbättringar inom process, ledarskap och organisation. Sara har alltid ett starkt affärsfokus, och har tidigare själv haft flera ledande roller inom strategiska projekt och ledningsgrupper.

Välkommen till årets effektivaste inspirationskväll!

 

[Anmälan] Inspirationskväll Stockholm 21 maj

Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att delta vid våra event. För det fall du som erhåller en plats skulle få förhinder att närvara ber vi dig därför att avboka din plats senast fredagen den 17 april kl. 12:00 via info@legallylady.se. Vänligen observera att vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning senare än fredagen den 17 april kl. 12:00.

Maj
28
tis
Nätverkslunch i Göteborg den 28 maj: Hur gör man ett professionellt intryck som gör avtryck? @ First Hotel G, Nils Ericsonsplatsen 4 411 03 Göteborg
Maj 28 kl. 11:45 – 13:30

Mer information kommer.

 

[Anmälan] Nätverkslunch Göteborg 28 maj

Vi vill att så många som möjligt ska få möjlighet att delta vid våra event. För det fall du som erhåller en plats skulle få förhinder att närvara ber vi dig därför att avboka din plats senast fredagen den 24 maj kl. 12:00 via info@legallylady.se. Vänligen observera att vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning senare än fredagen den 24 maj kl. 12:00.