Frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar. Om du inte hittar svar på din fråga är du varmt välkommen att kontakta oss personligen! Det gör du enklast genom att fylla i kontaktformuläret nedan.

Om Legally Lady

Vad är Legally Lady?

Legally Lady är idag landets ledande karriärnätverk för kvinnliga jurister. Vi har höga ambitioner, starka visioner och högt ställda mål. Legally Lady är ett högkvalitativt och nischat nätverk inom vilket vi samlar kompetens, erfarenhet, styrka och inspiration. Vi anordnar 40 nätverksträffar per år för våra medlemmar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi vill att juristbranschen ska bli bäst, även på jämställdhet, därför arbetar vi ständigt för att vara med och förändra juristbranschen.

Vem kan bli medlem i Legally Lady?

Legally Lady är ett karriärnätverk för Sveriges alla kvinnliga jurister. Du är välkommen att ansöka om medlemskap oavsett vilket rättsområde du är verksam inom och oberoende av var i karriären du befinner dig. Kan vi inte erbjuda dig ett medlemskap just nu finns det alltid möjlighet att skriva upp dig på vår kölista.

Var finns Legally Lady?

För närvarande finns vi i Stockholm, Göteborg och Malmö. Är du verksam i en annan del av landet och vill att Legally Lady ska flytta dit? Kontakta oss!

Vad är syftet med Legally Lady?

Legally Ladys verksamhet syftar till att optimera möjligheterna för Sveriges, och i förlängningen Nordens, alla kvinnliga jurister att ta sina karriärer i precis den riktning och till de höjder de själva vill. Vi vet att ett starkt och kvalitativt professionellt nätverk kan ha avgörande betydelse för hur man lyckas i karriären. Vi är starkare tillsammans och har allt att vinna på att lyfta varandra.

Legally Lady Stockholm har funnits sedan 2008. Nätverket startades av Blendow Group med syftet att stötta kvinnor i en konservativ och mansdominerad bransch. 2019 inleddes en stor nysatsning på Legally Lady. Antalet nätverksträffar dubblerades och nätverket expanderade till både Göteborg och Malmö. Vi är idag Sveriges ledande karriärnätverk för kvinnliga jurister och vår resa har bara börjat.

Varför ska jag bli medlem i Legally Lady?

Den tid du investerar i Legally Lady är välinvesterad tid i dig själv, ditt företag och din karriär. Att skapa och upprätthålla ett kvalitativt professionellt nätverk kräver tid och engagemang. Vi vet dock att din tid är både begränsad och dyrbar. Därför styr vi upp allt praktiskt och ser till att du kan fokusera på det viktigaste. Vi hjälper dig att hitta struktur, strategi och kontinuitet för ditt nätverkande – så att du kan effektivisera och maximera nyttan av den tid du investerar. Läs mer om våra medlemskap här.

Vilka är befintliga medlemmar i Legally Lady?

Våra medlemmar har olika bakgrund, erfarenhet, positioner och yrkesroller. De arbetar på olika stora byråer och företag, vid statliga och kommunala myndigheter samt inom olika typer av organisationer. De är affärsjurister, humanjurister, bolagsjurister, specialister, domare, experter, åklagare, föreläsare och skiljemän. De är nyutexaminerade, seniorer, delägare, MP:s, chefsjurister, associates, entreprenörer, egenföretagare, chefer och provanställda. Vi välkomnar alla kvinnliga jurister!

Om nätverksträffar & event

Vad innehåller nätverksträffarna?

Uppläggen för våra nätverksträffar varierar, men ofta innehåller de två delar. En del med fokus på nätverkande och en föreläsnings- eller seminariedel med särskilt utvald gäst. Vårt upplägg ger våra deltagare dubbel nytta med både unika nätverksmöjligheter och utbildning, fortbildning och utveckling vid samma tillfälle. Samtliga nätverksträffar har ett noga utvalt fokusämne som är relevant för dig som är jurist. Vi bjuder alltid på mat och dryck.

Till vissa event bjuder vi in våra samarbetspartners som lämnar erbjudanden, delar ut goodiebags eller lottar ut priser. Läs mer om ämnen och gäster för kommande nätverksträffar här.

Var och när äger nätverkseventen rum?

Vi väljer olika lokaler för våra nätverksträffar beroende på tidpunkt, upplägg, antalet platser samt stad. Information om plats för respektive event finns alltid i våra inbjudningar samt i vår kalender. Vi utgår ofta från Humlegården Konferens på Humlegårdsgatan i Stockholm och First Hotel G på Nils Ericssonplatsen i Göteborg.Tidpunkten för nätverksträffen varierar mellan morgon-, lunch- och kvällstid. Nätverksträffarna varar normalt sett cirka 2 timmar. Den exakta tidpunkten samt varaktigheten för varje event framgår av våra inbjudningar och i vår kalender.

Hur anmäler jag mig till nätverksträffarna?

Du anmäler dig enkelt via hemsidan. Gå in här, välj event och fyll anmälningsformuläret. Som Gold-medlem är du alltid garanterad en plats på de event du anmäler dig till. Övriga medlemmar har alltid möjlighet att skriva upp sig på vår kölista.

Behöver jag förbereda mig inför de nätverksträffar jag ska delta vid?

Vi vill att våra nätverksträffar ska vara så effektiva och givande som möjligt. Därför ber vi ibland våra deltagare att förbereda sig. Förberedelserna är dock aldrig tidskrävande eller betungande. Det kan till exempel handla om att på förhand reflektera kring en viss fråga som ska stå i fokus under nätverksminglet eller ett seminarium.

Kan jag som medlem ta med mig en gäst till ett nätverksevent?

Du som Gold-medlem kan alltid ta med dig en valfri gäst till våra nätverksträffar. Du behöver bara skicka ett mail till info@legallylady.se med namnet på din gäst så får din gäst en plats. För övriga icke-medlemmar hänvisar vi till de begränsade gästplatser som finns tillgängliga på utvalda nätverksträffar. Gästen anmäler sig via nätverksträffens vanliga anmälningsformulär och väljer alternativet ”Jag vill bli medlem”. Observera att alla gäster som medtas till våra nätverksträffar behöver uppfylla våra medlemskapskriterier – det vill säga vara kvinnliga jurister.

Kan man som icke medlem komma på Legally Ladys nätverksevent?

Nej, våra nätverksträffar är exklusiva för våra medlemmar. Det finns dock möjlighet för dig som vill bli medlem, men inte känner till Legally Lady sedan tidigare, att erhålla en gäst-plats på vissa av våra nätverksträffar för att prova på att delta vid en nätverksträff, innan du tecknar ett medlemskap. För att registrera en anmälan till ett event som gäst anmäler du dig via eventets anmälningsformulär, och väljer alternativet ”Jag vill bli medlem”. Det finns möjlighet att teckna medlemskap direkt i samband med det event du gästar om du önskar. Det därför viktigt att du, om du inte har egen beslutanderätt i medlemskapsfrågan, stämmer av dina förutsättningar att bli medlem innan du kommer till det event du ska prova på. Antalet gästplatser är begränsade.

Har jag som medlem möjlighet att påverka innehållet på kommande nätverksevent?

Absolut. Hör gärna av dig med eventuella önskemål, förslag, idéer och tips på gäster eller ämnen till oss.

Jag har anmält mig till en nätverksträff men inte fått någon anmälningsbekräftelse!

Om du anmäler dig till ett event som ligger mer än 2 veckor fram tiden finns det ibland en fördröjning i våra system. I sådant fall kan du lugnt invänta en anmälningsbekräftelse. Skulle du inte ha fått en anmälningsbekräftelse när det återstår 10 dagar tills eventet ska äga rum kontakta oss på info@legallylady.se.

Jag har fått förhinder till en nätverksträff som jag anmält mig till, vad gör jag?

Avboka din plats genom att skicka ett mail till info@legallylady.se och uppge ditt namn samt vilket event du önskar avanmäla dig från. Observera dock att vi behöver din avbokning senast två arbetsdagar innan det aktuella eventet äger rum. Information om sista datum och tidpunkt för avbokning framgår på anmälningssidan för respektive event och i inbjudan. Vi förbehåller oss rätten att debitera en No Show-avgift om 495 kronor inkl. moms vid utebliven närvaro eller avbokning efter att sista avbokningsdatum.

 

Har din arbetsplats obundna gruppmedlemskap? Då kan någon annan ta din plats.

Om medlemskap

Hur ansöker jag om medlemskap?

Du kan ansöka om medlemskap direkt här via vår hemsida. Det är enkelt, och tar bara någon minut.

Vad kostar det att vara medlem?

Du kan välja mellan olika medlemskapsalternativ, till olika kostnader. Du kan läsa mer om våra medlemskap, priser och vad de innehåller här.

Vad händer efter att jag ansökt om medlemsskap?

Vi behandlar din medlemskapsansökan så snart som möjligt. När din ansökan är färdigbehandlad och godkänd återkommer vi till dig med en formell orderbekräftelse. Om din ansökan inte skulle beviljas informerar vi dig om det.

Vad ingår i ett medlemsskap?

Massor! Läs gärna mer om våra olika medlemskap och medlemskapsförmåner.

Hur länge gäller medlemskapet?

Våra medlemskap löper över 12 månader och gäller från och med det datum som står angivet i din orderbekräftelse.

Hur förlänger jag mitt medlemskap?

Ditt medlemskap förlängs automatiskt om du inte säger upp det 30 dagar innan medlemskapsperiodens slut. Vi kontaktar dig dock alltid i god tid innan en förlängning blir aktuell så att du kan ta ställning till om du vill avsluta eller förlänga ditt medlemskap.

Hur avslutar jag mitt medlemskap?

Ett medlemskap ska sägas upp senast 30 dagar innan innevarande medlemskapsperiod löper ut, skriftligen, via rekommenderad post eller via info@legallylady.se. Om du inte säger upp ditt medlemskap 30 dagar innan innevarande medlemskapsperiod löper ut förlängs det automatiskt med 12 månader. Vi kommer att kontakta dig i god tid innan förlängningstidpunkten för att informera dig om att ditt medlemskap snart löper ut och förklara hur du går till väga för att avsluta ditt medlemskap om du önskar.

Hur får jag ta del av mina medlemsförmåner?

När du har beviljats medlemskap erhåller du ett välkomstbrev från oss. I brevet får du del av medlemserbjudanden och rabattkoder. Vidare håller vi dig som medlem informerad om kampanjer och nya erbjudande under året.

Hur får jag tillgång till e-kursen Kommunikation för jurister som ingår i mitt Premium-medlemskap?

Skicka ett mail till info@legallylady.se och uppge ditt fulla namn samt ärende, så hjälper vi dig vidare. Du kommer att erhålla dina inloggningsuppgifter per e-post.

Är medlemskapen personliga eller går det att teckna opersonliga?

Våra medlemskap är som huvudregel personliga. Vi erbjuder dock obundna gruppmedlemskap till företag som tecknar minst fem medlemskap på medlemskapsnivån Bas, Premium eller Gold.

Vad är ett gruppmedlemskap?

Ett gruppmedlemskap består av minst 5 medlemskap på medlemskapsnivån Bas, Premium eller Gold. Medlemskapen i ett gruppmedlemskap är obundna och kan utnyttjas av alla kvinnliga jurister på er arbetsplats. Ni får lika många platser på varje nätverksträff som antal medlemskap, men väljer själva vem som ska utnyttja medlemskapen vid olika nätverksträffar. De som avser att utnyttja platserna anmäler sig som vanligt via anmälningsformulären här på vår hemsida, eller i inbjudan till respektive nätverksträff. För gruppmedlemskap om 10 medlemskap eller fler på medlemskapsnivån Bas, Premium eller Gold erbjuder vi alltid extra förmånliga priser.

Övriga frågor

Hur blir jag ambassadör för Legally Lady?

Skicka en intresseanmälan till info@legallylady.se! Läs mer om våra ambassadörer och ambassadörskap här.

Mitt företag vill samarbeta med Legally Lady, hur går vi tillväga?

Varmt välkomna att kontakta oss genom att fylla i kontaktformuläret nedan. Vi återkommer till er så snart vi kan!

Finns det möjlighet att föreläsa eller leda ett seminarium under en nätverksträff med Legally Lady?

Absolut. Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig så snart vi kan!

Kontakta oss

 

Hittar du inte svaret på din fråga? Varmt välkommen att kontakta oss, så hjälper vi dig.

Legally Lady bild med anteckningsblock och penna